Pano trafosu

c.yapar

Üye
Katılım
7 Eyl 2021
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
26
4da6b342-9787-46eb-87e5-b169387dbfd5.jpg

Arkadaşlar merhaba, işletmemizde bir makina panomuz var bunun üzerinde ekstra bir trafo takılmış. Aynı zamanda panoya şebekeden de enerji girişi var. Panoya Şebeke 380v beslemesi var. Trafodan da 3 adet 220 v monofaze sigortalara gidiyor ve bu trafonun bulunduğu yere nötr kablosu da gidiyor. Bu trafo ne işe yarıyor bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi ? Genel kullanım amaçlı trafo vs gibi birşey okuduk üzerinden iptal etmemin sakıncası var mı? Şebekeden beslemeyi düşünüyorum monofaze alıcıları
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ekli dosyayı görüntüle 93503
Arkadaşlar merhaba, işletmemizde bir makina panomuz var bunun üzerinde ekstra bir trafo takılmış. Aynı zamanda panoya şebekeden de enerji girişi var. Panoya şebeke 380v beslemesi var. Trafodan da 3 adet 220 v monofaze sigortalara gidiyor ve bu trafonun bulunduğu yere nötr kablosu da gidiyor. Bu trafo ne işe yarıyor bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi ? Genel kullanım amaçlı trafo vs gibi birşey okuduk üzerinden iptal etmemin sakıncası var mı? Şebekeden beslemeyi düşünüyorum monofaze alıcıları
Bir çok ülke besleme gerilimine göre jumper ya da köprü atarak çıkıştan aynı gerilimi almak için üretilmiş güzel bir trafo. Ben olsam sistem orjinalliğini korumak adına sökmezdim. Çünkü bir kere o işlere başlayınca sonu gelmiyor. En sonunda eldeki proje ile hiç alakası olmayan bir sistem bile oluşabiliyor.
 
Bu izolasyon trafosu uygun jumperlar atılarak mutlaka kullanılmalıdır. Pano içindeki donanımın besleme ve kumanda gerilimleri izolasyon trafosundan yapılmalıdır. Direk şebekeden 220 V almak sağlıklı değildir.
 
Gıda işletmesinde olduğumdan dolayı makineler bantlar vs yıkanıyor. Nasıl oluyorsa bu trafonun içerisine de su girmiş sanırım bazı köprüler kopmuş oksitlenme ile beraber zarar görmüş. Tavsiye edebileceğiniz trafo var mı? Pano içerisi için izolasyon trafosunu pano içerisine almam daha sağlıklı olacak sanırım.
 
Gıda işletmesinde olduğumdan dolayı makineler bantlar vs yıkanıyor. Nasıl oluyorsa bu trafonun içerisine de su girmiş sanırım bazı köprüler kopmuş oksitlenme ile beraber zarar görmüş. Tavsiye edebileceğiniz trafo var mı? Pano içerisi için izolasyon trafosunu pano içerisine almam daha sağlıklı olacak sanırım.

sakıncası yoksa trafonun bulunduğu devre şemasını paylaşabilir misiniz?
 
Resmini paylaştığınız trafo 2 KVA, aynı güçte bir trafo oldukça pahalıdır. Şema ve detay paylaşırsanız daha yerli yerinde cevaplar verilebilir. Su girmesi sonucu zarar gören mevcut trafonuzun sargı uçları dibinden kopmadığı sürece tamir ve restore edilebilir. Yine de yeni bir trafo almanız gerekirse genellikle sadece pano içindeki kontaktör bobinleri, PLC, koruma ve kontrol röleleri gibi donanımın besleme gerilimini sağlayacak güçte almanız yeterli olur. Güç devresini direkt şebekeden besleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst