Panel ve akü hesabı

rockrider

Üye
Katılım
6 Eki 2020
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar, amatör olarak güneş enerjisinden elektrik üretmeyi amaçlıyorum. Panel ve akü hesabı için sizlere danışmak istiyorum. 40 Watt bir güneş paneli(20.7 max volt ve 2.22 max amper), 2*20 amper olan paralel bağlanmış aküleri şarj etmede yeterli olur mu? Bir tane daha 40 Watt güneş paneli almam gerekli mi? Teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar.
2x20 amper paralel bağlı akü grubunuz 12 volt 40 amper yapıyor.
Akülerin 1/10 sağlıklı şarj kuralına göre 4 amper bir akım ile şarj edilmesi uygun olacaktır.
Sizin Max 2.22 amper veren paneliniz burada biraz yetersiz kalıyor.
Şarj etmez demiyorum elbette şarj eder ama çok geç sürede şarj edeceği için imkanınız varsa 1 adet aynı değerlerde panel ilave etmeniz uygun olacaktır.
 
40w panel 2x100Ah aküyü de şarj eder ama 1 ayda. Hergun şarj edebilsin dersen panel eklemen lazim
 
Mevcut panel ile devam edersem akülerin sağlığı bozulur mu? Ayrıca 2 günde şarj etmesi benim için sorun olmaz, tabi akülerin sağlığı bozulmaz ise.
 
Tamamen boşaltmak gibi bir şey olacağını sanmıyorum. Tam sinüs İnverter kullanacağım. Cihaz, düşük voltajda alarm veriyor diye okudum. Sizce sorun olur mu?
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim Mustafa bey.
 
Rica ederim @rockrider işiniz rast gelsin
Bir solar panel daha sipariş verdim, 40 watt yalnız voltaj ve amper değerleri biraz farklı sorun olur mu? Ayrıca elimdeki şarj kontrol cihazı şöyle bir şey yapıyor, aküyü bağlayıp B2 modunu seçiyorum, Float voltajı yani yüzer voltajı 13.7 ayarlı zaten bunda bir sorun yok yalnız kullanım kılavuzunda B2 modunda jel akülerin dengeleme voltajı 14.2 gösteriyor ama cihaz 14.4 voltaj ile şarj ediyor. Ayrıca cihazın voltajı 14.4 ise ampül simgesi olan çıkış voltajı da aynı oluyor, 13.15 ise yine aynı.Cihaz sağlam mı?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst