Paketleme Makinası Motion Control Tavsiye

paradox

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
Merhabalar ,

Bir tane ev yapımı boş poşet kesme makinası yapmaya çalışıyoruz.Mekanik kısmı bitti şimdi elektrik kısmına geçtik.Boş poşet şeridini istediğimiz ölçülerde kesebilmek için şeridi çeken bir motion control yapmayı düşündüm.Benzer bir makinada SEW marka controlör ve servo kullanılmış.Alternetif olarak omron , siemens vs. markalarda önerebileceğiniz maliyet olarak da uygun sürücü ve servo varmı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar makinada anlamadığım birkaç nokta var yardımcı olabilirmisiniz?
Benzer makinalarda 2 adet motor kullanılmış.Bir tanesi ac encoderli motor diğeri servo motor.AC motor redüktöre bağlı kasnaklar yardımcı ile boş poşet şeridini ısıtıcılar vasıtası ile kesmeye yarıyor.Servo motor ise kayış vasıtası ile bağlı olduğu bobini çevirerek şeridi çekmeye yarıyor.İzlediğim kadarı ile AC motor (ısıtıcının bağlı olduğu)'un bir turu içerisinde servo istenilen uzunluk değeri için hızını ayarlıyor ve şeridi çekiyor.AC motor bir tur atması sonucu ısıtıcılar yukarı çıkıp aşağı inmektedir.Şeridin daha uzun kesilmesi istenirse servonun hızı arttırılıyor.Anlamadığım konu bu sistem içerisinde AC motora Encoder bağlanmış.Encoder hangi amaçla kullanılmıştır?Bu arada AC motorun Hızı kendisine bağlı olan bir frekans convertor vasıtası ile istenirse artırılabiliyor.Aynı orantıda servonun hızı da arttırılmak zorunda.Sanırım tüm bunların hesabını MotionDrive içerisinde hesaplamam gerekiyor.Encoder AC motorun bir turunun hesaplanmasında mı kulanılıyor.Yorum yaparsanız memnun olurum.Pek bilgi bulamadım nette bu konuda...
 
kardeşim senin sistem için plc şart.yada eski klasik yöntem sitemiyle kontrol mekanizmesi yapabilirsin.
 
Benzer makinalarda SEW Eurodrive marka motion control cihazı kullanılmış plc yerine zaten.PLC kullanmak sorun değil ama bunu zaten motion control ile halledebiliyoruz sanırım.Sorun makinanın prensibini anlamakta en başta?
 
Cevap yazan olmadı şuana kadar ama ben inatla sorular sormaya ve fikir alış verişinde bulunmaya çalışıyorum.
Daha önce bir kez görmüş olduğum üstteki makinada sew marka motion control cihazı ve servo kullanılmış.
Araştırmalarım sonucu sew'in pahalı olduğunun kanaatine vardım ve başka çözüm yollarına gitmeye karar verdim.
Bu bağlamda omron veya siemens düşünmeye başladım.
Sorum şu olacak.Konfigürasyon yapmamda yardımcı olabilecek birileri var mı?
Siemenste S71200 plc , servo sürücü ve servo kullansam.Ayrıca bunlara bağlı basit bir op. panel
Veya direk motion kontrol cihazı +servo+op panel...

Hangi yöntemler ucuz+verimli+daha az sıkıntılı olur.
Sistemde servodan başka encoder li bir motor ve 2 adet sensör bulunmakta.
 
Hocam çalışan bir makine varsa takıldığın yerlerin videosunu çekip yollar mısın ?

Ona göre cevap vermeye çalışalım.
 
Selamlar Arkadaşım

Anlattıklarına istinaden resimde görüldüğü kadarı ile senin ac motorundaki encooder kullanımı sürücü ile irtibat halinde değil sew ile irtibat halinde, yani motor üzerindeki encooder sayesinde sew feed back alıyor. Bunu sew hızını kullanmak için kullandığı muhtemeldiraqldığı pulse kadar hızlanıyor olmalı diye düşünüyorum.

Ama sistemde motion kontorl kullanacaksan sew konfigrasyonu uydundur. tek sorunun bunu programlarken assembler dilini kullanmak gerekmesi bunu bilmen gerekiyor.

Kolay gelsin
 
delta kullanmanı tavsıye ederim plc ve servo için tüm dökümanlarıda sitesinde mevcut.
 
ben schneider ile yapmani tavsiye ederim. CANOpen haberleşme protokolü ile servo ve driverı sürmen istediğin hızda ayarlaman mümkün olacaktır. XBTGC2230 tarzı bir cihaz seçersen PLC+HMI olarak kullanman mümkün olur ve sistem çok şık olur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst