Yatay Paketleme Makinası

Üye
Katılım
23 Şub 2018
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
30
Bir süre üzerinde çalıştığım bir yatay paketleme makinası var normal olarak ekrandan girilen cm kadar paketleme yaptırabiliyorum fakat işim içine benek sensörü girince makinaya ayar tutturamıyorum normalde gelişmiş sürücülerde e-cam özelliği ile faz hizalama olayıyla kolayca çözülüyor ama ben revize yaptığım için makinanın üzerindeki servolar kullanılmasını istiyorlar panasonic servo ve fp0 panasonic plc ile yapmışlar yani puls ile bitirmiş olayı düşünüyorum ama çözemedim kendimce çalışmalarım oldu kesim yaptırdım fakat ölçü kaçırıyor.

Bu konuda tecrübeli abilerden yardım istiyorum sadece fikir versinler yeter.
(konveyör yani askerlerin olduğu bandı asenkron motor sürüyor 0-10v encoder takılı ve kesme çenesi mekanik olarak buna bağlı yani çenenin hızı konveyör ile herzaman aynı ambalajı süren servo var ve ambalajın sürüldüğü diskte enkoder var birde çene tam kesme yerinde bir adet indüktif sensör var özetle olay böyle encoder dan gelen bilgiyle servoyu aynı frekansa alıyorum tek ölçüde sorunsuz kesim yapıyor boyda ayarlayabiliyorum ama fotoseli yani benek sensörü çalıştırınca nasıl bir senaryo yol yordam izleyeceğim çözemedim)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba;
benzer uygulamam olmustu aklımdakılerını ıleteyim sana ,benekten benege ölçu sabıt ıse programda ıkı benek arası mesafeyı hesaplayıp servoya o kadar pulse gönderin, puls bıtı sınyalı ve benek sensoru aynı zamanda gelırse servoyu durdur,hatta servodakı pulslerı temızle. plc.tarama hızına göre kesme programında bu işlemlerı yaparsan daha saglıklı olcagını düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler:
merhaba;
benzer uygulamam olmustu aklımdakılerını ıleteyim sana ,benekten benege ölçu sabıt ıse programda ıkı benek arası mesafeyı hesaplayıp servoya o kadar pulse gönderin, puls bıtı sınyalı ve benek sensoru aynı zamanda gelırse servoyu durdur,hatta servodakı pulslerı temızle. plc.tarama hızına göre kesme programında bu işlemlerı yaparsan daha saglıklı olcagını düşünüyorum.
merhabalar;
cevabınız için teşekkürler fakat eski makinada sanki bu işi sabit puls halletmişlerdi öyle gördüm veya ben yanlış anladım puls ile yapmaya çalışırsam sürekli dur kalk yapacagından olması gerektiği gibi çalışmayacaktır sistem benimde aklıma ilk gelen buydu bu şekilde yaptığımda makine sahibi bu neden duraksamalı çalışıyor akması lazım demişti nitekim incelemelerimdede bunu gördüm sabit bi akış içerisinde yürüyor sistem sonsuz puls gönderip frekans ile oynayarak boy belirlemem gerekir öyle düşünüyorum çünkü verimli çalışmaya en yakın bu şekilde oldu. ama halen net bi fikrim yok 2 benek arası ölçüyü alıp buna eş katsayı ile frekans belirleyip sürdüm yakın bi kesim elde ettim lakin yine tam verimli olmadı ölçü kaçırıyor ve düzltmeyi düzgün yapmıyor belkide benim yazılımsal olarak hatalarım var emin değilim eğer sistemin çalışma mantığı bu şekildeyse yazılıma bu senaryoyla yürücem.2 benek arası enkoder bilgisini frekansa konvert edip .... devam edicem denemelerim şöyle olmuştu benek sensörünün düşen kenarıyla enkoder start alıyor saymaya 2. düşen kenardaki ölçü aralığında servo hangi frekansta gitmesi gerekki bıçağa yakalanmadan altından geçsin şeklinde
 
şimdi dıkkat ettım konveyorda 0-10 v cıkıslı bır enkoder var demıssın servoyu hız modunda calıstırıp hız bılgısını burdan mı alıyor acaba?eskı sıstemde bu enkoder nereye bağlıydı yada plc servolarla haberlesıyormuydu?
 
  • Beğen
Tepkiler:
konveyordaki 0-10v ile sürülen asenkron motor konveyörü hareket ettiren motor bu motor enkoderda bu motora bağlı enkoder bildiğimiz artımlı puls enkoderlar.Hayır plc haberleşmiyordu puls çıkışları bağlıydı kafamı kurcalayanda o zaten bende sonsuz puls göndererek yaptım ama pozisyon kontrol yaparak boy oranına bağlı puls gönderince duraksamalı çalışıyordu
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst