Otomasyon sistemlerinde encoder ne işe yarar?

Encoder'lar Absolute ve İncremantal olmak üzre iki çeşittirler. Değişik seçenekler mevcuttur (100pals,1024pals vs).
Encoder'lar, otomasyon sistemlerinde genellikle pozisyon ve açı kontolleri için kullanılırlar. Mesafe ölçmek için kullanıldığı noktalar da mevcuttur. Motor miline veya sabit dairesel hareketli makina parçasına monte edilebilirler. Encoder'ın ürettiği palsler Driver veya PLC tarafından bir counter ile sayılıp, makina pozisyonu belirlenir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
encoderler ikiye ayrılır absolute (mutlak )hafızalı incremental (artırımsal) hafızasız 512 1024 1048 4096 puls çıkış verirler senin ihtiyacına ve bütcene göre seçimini yaparsın
 
lineer encoderler hakkında bıraz daha bilgi verebilir misiniz? nasıl çalşır dönel encoderlerden farkı nedir? teşekkürler.
 
Çalıştığım yerde bir adet balans makinası var her çalıştırdığımızda istediği gramları ekliyoruz ama o gramlar değişiyor ve balans yeri dairesel olarak geziyor. Ana motorun arkasında bağlı encoderin kaplini kırılmıştı değiştirdik ama çok fazla düzelme olmadı acaba sorun ne olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst