Oto silecek sorunu

Katılım
4 Haz 2018
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
33
Benim 95 sahin silecek 1ci kademede arac stopken düzgün calisiyor araci calistirgim zaman elektiriksel bisey acip kapatirsam calisiyor yani sinyal uzun kisa frne basinca silecek motorunu temizledim fasila rolesini yeni taktim silecek motoruna ekstra şase verdim baska silecek koluyla denedim sonuc yine ayni sorun nerede olabilir yardimci olursaniz sevinirim saygilar arac stopken sorun yok calisiyo arac calisirken çalışmıyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Araç çalışırken bu fasılalı çalıştırmayı sağlayan 1. kademedeki elektronik devresi (zaman geciktirmeli özel rölesi) alternatörden aldığı parazitle çalışmasını aksatmış olabilir, kendi görüşüme göre. Oto parazit EMI filtresi (snubber) satın alıp silecek devresinden önce bunu bir bağlayın. Çünkü bazen ses sistemine net etki eden alternatör iç parazitleri bu oto sileeck motoru zamanlama devresini de etkilemiş olabilir. Zaten başka mantıklı bir sinyal bozucu etki alrenatörden başka da akla gelmiyor. 3. veya en son kademede silecek motoru devreye motola direk bağlı olduğunda çalışıyorsa, ilk kademede çalışmaması bu yüzden olabilir. Ama deneyerek sonuç alınacağını görmeden bu arıza konusuna çözüm olacağını belirtmek zordur. Alternatörlerin bazen ses sistmi elektroniğin EMI parazitleriyle bozabildiği doğrudur, buradan hareket ederek çözüm konusunda bir sonuca varmaya çalışıyoruz. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,472
Mesajlar
917,841
Kullanıcılar
450,424
Son üye
mariam

Yeni konular

Geri
Üst