Oto anahtar ve çip ( transponder ) programlama işi yapan var mı ?

Herkese selamlar. Değerli ustalarım Geçtiğimiz hafta bazı özel aletler sipariş ettim ve hepsi elime geldi.

Bu aletlerin içinde Autel KM100 anahtar programlama cihazı da var.

Diğer cihazlar ise Yine oto ve ağır vasıta üzerine arıza tespit ve gizli özellik açma ile ilgili basit cihaz ve yazılımlar.

Benim oto anahtar işi yapan ustalarıma sormak istediğim bir kaç konu var.

Bir oto anahtarın içindeki çip kodları nedir birbirinden farkları nelerdir kaç çeşit çip vardır ? hangi kumanda markalarının içinden hangi çipler çıkar ? bunlar standart bir şey mi ? Bu gibi konularda yardıma ihtiyacım var Bir el uzatma imkanınız olursa çok sevinirim.

Cihazların hayırlı uğurlu olsun.
Başlangıcı ben yapayım devamı gelir İnşallah. Mikro işlemciler standart olmasa gerek; Kimi kumanda sadece kapıları açıp kapatırken bazıları bagajı da açıyor. Keza start stop olanlar ayrı yazılım ve işlemci ile kodlansa gerek. Bazı kumandalarda uzaktan çalıştırma da var.

Cihazların hayırlı uğurlu olsun.
Başlangıcı ben yapayım devamı gelir İnşallah. Mikro işlemciler standart olmasa gerek; Kimi kumanda sadece kapıları açıp kapatırken bazıları bagajı da açıyor. Keza start stop olanlar ayrı yazılım ve işlemci ile kodlansa gerek. Bazı kumandalarda uzaktan çalıştırma da var.
Bu olay bam başka bir olay abi yani sadece uzaktan kumandanın kapıları açıp kapattığı rf olayı değil, anahtarın içinde bir transponder dedikleri çip var o çip aracın immobilizer sistemi ile ilgili kontak anahtarı ile direk iletişime geçiyor vs yani konu ve kapsam çok geniş abi

Konuyu hortlatma zamanı geldi sanırım :D

Bu işleri çok iyi bilip bir el atmayan değerli ustalarım sözüm sizlere.

Kalfalık belgemi aldım. ustalık için sınava girmeye hazırlanıyorum.

Bunun haricinde anahtar kesme makinesi olarak;

Kurt marka yale anahtar kesme makinesi olan YM 35 modeli
X-Horse condor xc002 modeli dik anahtar kesme makinesi satın aldım.

Bunların yanında yine

Keydiy kd max cihazı satın aldım bütün set olarak ki bu da Transponder oluşturma araç uzaktan kumandası oluşturma üretme işlerinde muhteşem işler çıkartıyor. İyi ki almışım dediğim cihazlarımdan biri.

X-horse vvdi key tool pro max Cihazı satın aldım bununla da bir çok kumanda üretme işleri yapabiliyorum.

Sonuç olarak artık Bir anahtar ucunu kesip aracın kontağını açacak hale getirip sustalı kumandaya takıp aracın gerek duyduğu transponder tipinde transponder oluşturup araca uygun hale getirdikten sonra immobilizer sistemine tanıtarak aracı çalıştıran kapılarını kumandadan kilitleyip açabilen araç anahtarları üretip yapabiliyorum.

Şimdiki hedefim ise bu işlemleri ağır vasıta araçlar örneğin kamyon çekici otobüs deniz araçları gibi araçlara da uygulayabilecek donanımlar satın almak.

Listemin ilk başında yine Autel firmasına ait IM608 pro cihazı var ikinci sırada ise Zed full plus var.

Bakalım yollar yavaş yavaş açılıyor. Belki eklemek isteyenler olur diye farklı marka model önerileriniz var mı acaba ? anahtar programlama cihazı olarak ?

Işin rast gitsin hayırlı bol kazançlar dilerim kardeşim. Bilgi paylaşımı maalesef hala kısıtlı insanımızda.

Cihazlara yabancıyım yazını okurken keşke fiyat etiketlerini paylassaydin diye aklımdan geçirdim, elektronik ve kablosuz iletişim içermesi sebepli ilgi duyduğum mesleklerden.

Öneri yapabilmek için isin içinde olmak lazım değil mi, belki arızalı anahtarları onarabilecek elektronik üzerine ekipmanın yoksa tamamlarsin, mikroskop sıcak hava, çipler, kristaller vb.

Öneri yapabilmek için isin içinde olmak lazım değil mi, belki arızalı anahtarları onarabilecek elektronik üzerine ekipmanın yoksa tamamlarsin, mikroskop sıcak hava, çipler, kristaller vb.
@by lent abi o malzemelerin ağa babası var hemde çifter çifer :) aslında bir türlü düzenli tutamadığım ve karma karışık olan çok güzel bir atölyem var gelenin aklı çıkıyor....

Her meslek ile yer yer işimiz oluyor abi yer yerince ama bu çilingir ve anahtarcılar işini o kadar önemsiyor o kadar nimetten sayıyorlar ki aman Allahım yok öyle bir şey. Soru bile sordurmuyorlar burnundan kıl aldırmıyorlar.... Olaki soracak olsan bir anda hırsız gözüyle görünüyorsun sanki bu işi öğrendiğin zaman en hırsız sen oluyorsun. Yani öyle olmayanları konunun dışında bırakmak kaydıyla çok kıl kendilerini çok ulaşılamaz sanan meslek adamı olduğunu zanneden kişilerin eline düşmüş bir yan dal. Ama ben bile işin içine girince ilk aldığım makine ile ilk denememde kendi aracımın anahtarını yaptım çalıştırdım :) o kadar da basit bir olay. Tabi teknoloji derin bir teknoloji ama o kadar derine de giremiyorlar zaten bir çoğu :D anla artık söylemek istediğimi :D

Ama sonuç tamamen şu : Alet işler el öğünür gerisi tırt.

RF ve kablosuz haberleşme konusuna gelince o da çok merak edilecek bir şey değil çünkü mesafe ve güç yok...

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri