Orta ve alçak gerilim hakkında

Katılım
24 Ara 2007
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar yakın bir zamanda iş görüşmem var orta ve alçak gerilim ile ilgili bir alanda eleman arıyorlar bu konuda püf noktalar veya mülakatta bana yardımı dokunacak bilgileri olan varsa yardımcı olursa sevinirim ben otomasyon sistemli bir iş alanında çalışıyorum şu an.tşk.
 
Kolay gelsin, başarılar...
Şalt enstrümasyonu ile otomasyon epey bi farklı alan.Anlaşılan sen şalt konusunda çalışan bir şirkete başvuru yaptın...
Burada çok uzun anlatmak gerekir...
Tavsiyem forumda OG nedir ,OG şalt malzemeleri ,AG Şalt enstrümasyonu ,şalt malzemeleri ile ilgili güzel yazılar var.. Onlara bir göz at sonra sorun varsa yaz.Arkadaşlar cevap vereceklerdir...
 
cok tehlikeli bir konu og konuya vakıf değilsin çalışman gerek birde her elektrik mezunu bu işi yapması bile yasalar gereği yasaktır. başına bir iş geldiğinde iş yeri ve sende suçlu görünürsün bunu aşabilmen için elektrik mühendisi hariç ekat kursuna gidip belge alman gerekli buna dikkat etmelisin
 
OG hattında olabilecek arızalar nelerdir öğren....
Direk, iletken ve izolatör çeşitlerini öğren.....
Modüler hücrelerin yapısını, devre elemanlarını, ne işe yaradıklarını, nasıl çalıştıklarını mutlaka öğren.....
Trafolar hakkında bilgin vardır. Dağıtım panolarının iç yapılarını ve kullanılan malzemelerin taşıması gereken özellikleri öğren....
Topraklama ve Korumayı öğren....
............................................
Aslında öğreneceğin çok şey var. Görüşeceğin şirket tam olarak ne iş yapıyor söyleseydin daha iyi olurdu...
 
Excele hakim misiniz???
OG AG de temel bir başka soru da budur
Saygılarımla
 
Merhaba arkadaşlar yakın bir zamanda iş görüşmem var orta ve alçak gerilim ile ilgili bir alanda eleman arıyorlar bu konuda püf noktalar veya mülakatta bana yardımı dokunacak bilgileri olan varsa yardımcı olursa sevinirim ben otomasyon sistemli bir iş alanında çalışıyorum şu an.tşk.


Sn.alemicihan_80

Yüksek gerilim bölümünde sabitlenmiş konularım mevcut bu konuları okumanı tavsiye ederim özellikle https://www.kontrolkalemi.com/forum...nda-tum-bilgiler-buraya/sayfa8.html#post14092 konusunda gerekli bilgiler var bunları okumanı tavsiye ederim.

Okuduktan sonra yine kafanıza takılan sorularınız olursa severek cevaplarım ama bu işin teorik kısmı , teorikte ne kadar iyi olursanız olun sahaya indiğiniz zaman olay çok değişir şaşırır kalırsın sakın yanlış alamayın bu banada oldu herkeze olur og yada yg ye bilmeyip te ben biliyorum diye girmeniz çok büyük tehlikedir.

Kısacası hiç bir zaman "ah çarpıldım!!" diye elinizi çekme şansınız yok ve hiç bir mühendislik firmasıda EKAT yani halk dilinde yüksek gerilim ehliyeti olmayan bir elemanı og de çalıştırma riskine girmez.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla
 
burçin abi ben 5 ay önce taşaron firma kanalı ile tedaş arıza bakıma işe başladım bu zamana kadar 5 ay içerisinde ne öğrendi sem kontrol kaleminden öğrendim sağolun
ekat almakla bitmiyor herşey 20 günlük kurs sadece 2500 tl çok yanlış bir uygulama bence
 
iyi de abi bu parayı bir çok işletme karşılıyor. harcadığın paranın karşılığınıda zamanla alıyoruz. alemcihan abi yüksek gerilim anlatmakla olmaz. kendin bilfiil o ekipmanlarla tanışık olman lazım. elektroteknik ve elektrik motorlarına hakim olman lazım. hayırlı işler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst