Omron vs Mini J7 Hız Kontrol Cihazında Potansiyometre ile Kontrol Hakkında

bayer_45

Üye
Katılım
22 Ağu 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Omron vs mİnİ j7 1,1kw hiz kontrol cİhazi var bunun problemİ Şu cİhazi potansİyometre ( 2k ) İle kullanamiyoruz motoru sÜrmÜyor fakat kendİ Üzerİndekİ potansİyometreden kontrol edİyor.
kurulu olan sİstemİmİzde İse pot İle kullanmam gerekİyor ve Çok sik sorun Çikariyor.
not: bu hiz kontrol cİhazi pot İle ÇaliŞiyordu Şİmdİ pottan ÇaliŞmiyor yenİ bİr hiz kontrol cİhazi takiyorum o pottan ÇaliŞiyor elİmde sirf pottan ÇaliŞmadiĞi İÇİn 3 tane cİhaz var bunlarin arizasi ne olabİlİr
yardim beklİyorum teŞekkÜrler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
o cıhazların pot gırısınde mevcut olan 10 volt varmı ona bak yoksa o zaman onu ıstanbuldakı omrona gondermenı tavsıye ederım.ayrıca 10 volt varsada parametre ayarlarını kontrol etmelısın
 
merhabalar

cihazınız 3G3JV serisi ise ( n03 ) paremetresini 2 yapmak zorundasınız. eğer bu paremetreyi 2 yapıp bağlantı klemensinde FS ve FC uclarına potansiyometrenin uclarını bağlayıp FR ucunada potansiyometrenin orta ucunu bağladığınız zaman cihazınız çalıştığını göreceksiniz. eğer potansiyometrenin yükseltmesi gerekirken devir düşürüyorsa FS ve FC uçlarını ters ceviriniz. potonsiyometre 2K ohm 1/4 watt değerlerinde olmalıdır.
 
arkadaşım sorunun büyük olasılıkla kontrol kartındaki bir arızadan kaynaklanıyor. geçenlerde aynı olay benimde başıma geldi. parametre ayarlarından bağlantısına kadar herşeyi kontrol ettim fakat çalışmıyor. makinenin çalışması gerektiği için kontol kartını inceleyemedim. İnverteri anlattığın şekilde çalıştırmak için üzerindeki potu söktüm panodaki potansı buraya bağladım şuan istediğim gibi çalışıyor. ilk fırsatta arızasına bakacağım bilgi veririm.
 
10 k pot en iyisi no2=1 n03=2 yapmalısın. böylelikle dışarıdan start ve pot u dışarıdan kullanaİLİRSİN.
s1 ve sc arasına ir uton koy sıtart için. fs fc fr uclrınıda pot için kulan.
 
potansimetre koymadan parametrelerinide yazarmısınız arkadaşlar
 
Bendede potla ayarlanan bir 220v ac hız kontrol devresi vardı pottan ayar yapmıyordu pot u söktüm içini açtım üzerinde teması sağlayan yay benzeri bir tel var onu gerdim temas sağlandı ve şimdi çalışıyor :)
 
(n3)=2 yapmalısın arkadaşım büyük olasılıkla degerlerdendir kolay gelsin kitapcıgını iyice okumalısın
 
(n2)=1 yaparsan dışardan sadece manuel run yapabilirsin yani auto cıhaz rana gecmez (n2)=0 yaptıgın halde auto runa gecirebilirsin böyle yazamndada sc s1 uclarını kullanman gerekir...
 
10 volt var ise 02-1 n03-2 yapman gerekiyor.biri ikincisi 5k veya 10 k pot kullanmanı tavsiye ederim.eğer çok turlu pot kullanırsan daha hassas ayar yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst