omron plc , pulse kontrol

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , omron CP1H plc ile servo kontrolü yapmak için kullanılan pulse control komutlarının nasıl kullanıldığını gösteren , açıklayan Türkçe bir kaynak varmı. Bu komutlarla absoulte ve incremental olarak servoyu nasıl kontrol edebilirim. Servo uygulamalar yaptım ama bu omron biraz bana ters geldi gibi. İngilizcede az olunca sorun oluyor.

Yokmu arkadaşlar şu komutları bilen biri. Türkçe kaynaktanda vazgeçtim. Biraz açıklasada olur. Tamam biraz ingilizce bilmek gerekiyor ama zaten temel omron programlamayı biliyorum. Servo kontrolda biraz döküman desteği olur Türkçe. Hiç kusura bakmasınlar bu omron Türkiye ne yapıyor ne bir dil destekli döküman ne bir fiyat listesi , otomasyon dağının tepesindemi görüyorlar kendilerini. Böyle giderse projem için omron kullanıcaktım vazgeçicem.
Ürünlerinden benim gibilerini soğutmak için herşeyi yapıyorlar. İlla paralı eğitim olrak bakıyorlarsa bu işe o hiç olmaz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
fatek plc kullan bence. hem daha kolay hemde TÜRKÇE.
 
sitede aratırsan omron dökümanlarını bulabilirsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst