omron plc ile servo motor kontrolü

hocam cok guzel acıklama yapmıssın aynı sorun bende mevcut bende delta plc ıle puls yontemıyle surmeyı denedım fakat servo surucu pın baglantılarını beceremedım (7-8/11-12)bana sema ıle cızersenız cok sevınırım bende puls ıle suremedıgım ıcın 0-10v yontemıyle 10k lık bır pot baglayarak surdum sımdı ıse a;73 hatası verıyo acıklaması ıse frenleme dırencı dıyor motorum frensız motor frenleme dırencı baglamam gerekıyorrmu gerekıyorsa hangı pınler kc ohm luk surucum (sgdh) model yardımcı olursanız sevınırım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
eğer sadece 90 derece sağa sola dönüş yapacaksan Delta Asda-ab serisi kullanıyorum. pozisyon kontrol durumunda Pr diye bir özellik var, sabit 8 adet konum atayabiliyorsun. bunlarda pals sayısı, hız, acc, dec hepsi ayarlanabiliyor. 3 adet dijital giriş ile servoyu istediğin pozisyona alabiliyorsun. ayrıca home position özelliği de var. yani plc ye bile ihtiyacın olmadan kumanda edebilirsin. benim projemde uzunluk kontrolü var ve değişken olduğu için plc nin pals çıkış özelliğini kullanıyorum. CP1H serisi npn tr çıkışlı, 4 kanal çıkışı var, PLS2 komutunu kullanıyorum. bu komut bir de CJ1M de çalışıyor.
 
omron g serisi servların manueli bende mevcut isteyen olursa gönderebilirim dosya cok buyuk hatası veriyor yükleyemedim..
 
ingilizce
 
arkadaşlar kolay gelsin.omron cp1e plc de puls tamamlanınca bize bilgi veriyormu tamamladığına dair
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst