omron c60h

musak

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar eski bir makine ile bereber omron sysmac c60h ve c200h plc geldi makineyi devreye aldık anca backup almak için ugraştım syswın ve cx programı denedim olmadı acaba haberleşme kablosu veya syswın toolsun bauduratesimi uygun degil bilgisi olan varsa sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
selam...
plc içerisinden programı upload etmen backup aldığın anlamına gelir..öncelikle kablonun doğruluğunu kontrol et
pc plc
2-------------2
3-------------3
5-------------9

omron haberleşme kablosu yukarıdaki gibidir..kablonda sorun yok ise haberleşme protocolu kontrel et

9600 7 Even 2 standart haberleşme settingleridir.
burada baud rate farklı olabilir ama her iki modelde de max baudrate 19200 dür bununla bir dene..
tabi upload yapabilmen için öncelikle plc bağlanman gerekiyor.yani online olman lazım olduktan sonra upload yapabilirisn.
 
Merhaba....Omron plc icerisindeki programda analog input degerinde oynama yapmam gerekiyor...bunun icin Cx programmer a ihtiyacım var..bana yardımcı olabilirmisiniz?
 
thesun_55555 ' Alıntı:
Merhaba....Omron plc icerisindeki programda analog input degerinde oynama yapmam gerekiyor...bunun icin Cx programmer a ihtiyacım var..bana yardımcı olabilirmisiniz?

"Diğer Plc Markalarının Programları" Alt bölümünde "red" isimli arkadaş konu başlığı açmış
cx-programmer 5.0 oradan indirebilirisin.bu siteden tam olarak faydalanmanın yolu konuları iyi birşekilde incelemeden geçer .

ayrıca;
omron plc nin analog girişine gelen bir değeri ,analog girişin registerinden değiştirmen mümkün değildir.analog girişişe ait registerdeki değeri başka bir registerde scala ederek sağlayabilirisn.yani 20mA de 8000 değeri alıyorsan bunu 7500 olarak aynı registerde yapamazsın.scala komutunu kullanarak 0...8000 değerini 0...7500 olarak scala etmen gerekiyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst