OG Trafo Merkezi Tasarımı

copacabana

Üye
Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
61
Puanları
1
Arkadaşlar bu konuda tez hazırlamaya başladım. Önerebileceğiniz veya elinizde bulunan herhangi bir dokümanı paylaşırsanız çok sevinirim. Hatta elinde 2007 sonrası OG projesi bulunan varsa paylaşımları çok makbule geçer
ilk olarak trafo gücü seçimiyle uğraşıyorum fakat burada diversite faktörünü neye göre belirlemem gerektiği hususunda takıldım. Bu konuda açıklayıcı hiçbirşey bulamadım Yardımlarınız bekliyorum
şimdiden teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
teşekkür ederim bunu inceledim ama diversite olayıyla alakalı tatmin edici bişey bulamadım
 
Birde benim teknik elemanlardan bir ricam olacak,kullandığımız tanımlarda yönetmeliklerimize uyalım. Orta gerilim tanımı bizim uydurmuş olduğumuz bir tanımlamadır. Söylememiz gereken kuvvetli akım yönetmeliğimizde açıkça belirtilmektedir son zamanlarda buna her yerde dikkat edilmekte olduğunu gözlemlemekteyim.
Tanımlar
Madde 4- Tanımlar; genel tanımlar, elektrik tesislerinde aşırı gerilimlere ilişkin tanımlar, hava hatlarına ilişkin tanımlar, kablo şebekelerine ilişkin tanımlar olmak üzere dörde ayrılmıştır.
a) Genel tanımlar:
1) Elektrik kuvvetli akım tesisleri: İnsanlar, diğer canlılar ve eşyalar için bazı durumlarda (yaklaşma, dokunma vb.) tehlikeli olabilecek ve elektrik enerjisinin üretilmesini, özelliğinin değiştirilmesini, biriktirilmesini, iletilmesini, dağıtılmasını ve mekanik enerjiye, ışığa, kimyasal enerjiye vb. enerjilere dönüştürülerek kullanılmasını sağlayan tesislerdir.

2) Alçak gerilim: Etkin değeri 1000 volt ya da 1000 voltun altında olan fazlar arası gerilimdir.
3) Yüksek gerilim: Etkin değeri 1000 voltun üstünde olan fazlar arası gerilimdir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hocam haklısın yüksek gerilim diye tabir etmek daha doğru olacak
ama okullarda 34.5 KV a kadar orta yükseklikteki gerilim diye tarfilendiğinden alışkanlık olarak kalıyor

Bu arada kaynak için teşekkürler oldukça faydalı bir kaynağa benziyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst