og sigortası nasıl değiştirilir?

revengers

Üye
Katılım
1 Tem 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
s.a çalıştığım firma avea'nın baz istasyonlarıyla ilgileniyor genellikle enerji kesintilerinde jeneratör desteği sağlıyoruz.
Bazen kesintiler avea veya tedaşın og sigortalarının atmasından kaynaklanıyor ve şirket varsa yeni sigorta takmamızı yoksa ince telefon teli sarmamızı söylüyor.

og de çalışmak için belge sahibi olmak gerekiyormuş, fakat şirketler hem og de çalışmayacağımızı yazan belgeyi imzalamamızı istiyor hemde o sigortayı değiştirmemizi. Yani iş kazası geçirdiğimizde sorumluluk kabul etmeyecekler.

Sonuçta bu iş yerinde çalışmam gerekiyor çalışmak içinde o sigortalar değiştirilecek.

Benim sizlerden ricam og tarafo veya kesicisinde nasıl çalışılması gerektiğini anlatmanız. Topraklaması olmayan kesici ve trafonun indiksiyonu nasıl alınır, nasıl topraklanır. Trafonun arkasındamı çalışmak gerekli kolumuzu nerden uzatıp sigortayı değiştirecez vs.

işin kendini ve gerekli iş güvenliğini anlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sıkıntılı bir durum seninki sakal bıyık hikayesi.şimdi soruna gelince og işi aslında tarifle veya yazılanları okuyup yarımyamalak bilgi ile yapılacak bir iş değil.uygulama yapanların yanında görerek ve teknik bilgileri pratikle birleştirip yavaş ama dikkatli dikkatli dikkatli yine çok dikkatli tekrar tekrar kontrolden sonra arıza vs çözümleri yapılmalıdır.OG de öncelikle öğrenilmesi gereken OG ya öldürür yada süründürür ve ikinci bir şansının olmayacağıdır. daha yeni 3-4 ay içinde tedaştan tecrübeli sevdiğimiz bir arkadaş(22 yıl olmuş meslekte) yine 2 elektrikçi arkadaş iş kazası geçirip vefat etti,genç bir çocukta ölümden döndü ama yarım insan. bunları söyledikten sonra ekipman olarak öncelikle,1-OG eldiveni 2-uygun ölçüde og de kullanbileceğin kauçuk paspas 3-yerden kolay yetişilemeyen yükeğe montajlanmış ayırıcı kolunu açmak için ıstanka ................. edinmelisin. diğer konuda yardımcı olamayacağım kızma .OG tecrübesi olmayan birine tarifle yardım etmek bana çok yanlış geliyor............kazaları görüp duyduktan sonra.......
 
canından daha onemlıyse o işyerınde devam et
sen şakamı yapıyorsun
sadece sıgorta degıstırmek degıl yarın hat kopuncada sana bagla derlerse onudamı yapacaksın

sıgortayı degıstırırken manyetık alana kesınlıkle gırmemen gerekır
ve seksonelin acık olması şart
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşım
Senin durumun zor.Firmanızın sizleri EKAT belgesi almak için eğitime göndermesi gerek.Bu bilgisayar başından tarifle olacak iş değil.24 voltla değil en azından 34kv ile haşir neşir olacaksın.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ;imzaladığın belge senin yöneticilerini kurtarmaz.Hele metni imzaladığınız halde sizden bu işin istendiğini kanıtlayabilirseniz başları belâya girer.
Burası Türkiye birşey olmaz demesinler.Birkaç yıl önce yürürlüğe giren standartlar''ben imza attırdım'' türünden kaypaklıklara izin vermiyor
 
og de çalışmayacağını beyan eden belge imzalamışsan zaten og de çalışamazsın.
bana sorarsan en doğru çözüm hizmet alım ihalesidir.
arıza olduğunda sen telefon edersin
yüklenici firma gelir onarımı yapar gider.
sonra sana hakedişi getirir imza edersin.
 
dostum kolunu nerden sokacaksın , trafonun neresinde duracaksın gibi ibareler kullanmışsın , durumun ciddiyetine varman gerek , uzman ve bilen kişilerin yapması şart bu işi , çok tecrubeli olan meslektaşlarımızda bile hatalar oluyor ki , ölümle sonuçlanıyor allah mahafaza hele bilmeyen veya eğitimini almamış kişi düşünmek bile istemiyorum , sende istersen google da bir yaz og kazaları diye videoları izle , sakın böyle bir işe kalkışma derim .............
 
Sevgili Revengers arkadaşım Bu sorduğunuz soruya anlatarak cevap yazmak size yapılacak en büyük kötülük olur. Siz Arkadaşların bahsettiği gibi EKAT eğitimine gidin Ehliyetinizi alınız. Hiç olmazssa biraz işi öğrenmiş olursunuz. Ve belkide bu çalıştığınız işyerinden daha iyi şartlardaki bir işyerinde çalışmak nasip olur size.
Saygılar.......
 
bu tür bir zihniyete sahip şirketten kurtulmanın yollarını aramanı tavsiye ederim,yanlış hatırlamıyorsam kendi trofoları olan şirketler o.g yetki belgesi olan elektrik mühendistleri yada müşavir bulundurmak zorundalar.
 
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının ilgili yönetmeliğine göre 1. yada 2. grupta bir fen adamı değilseniz (ki bu durumda 3. grup olacaksınız) 400V üzerinde çalışma yapamazsınız.
kaza sonucu hayatınızı kaybettiğinizle kalmayabilirsiniz tesise verilen zararı da tazmin yoluna gideceklerdir haberiniz olsun...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst