Og arızası

Aslında,kurulu düzen normal.Yapılabiliyor
olması halinde,giriş hücresi soluna ( diğer
hücreler sağda varsayımı ile ) ek bir para-
fudr hücresi yapılması düşünülebilir.Bu
parafudrların 10 kA olarak yapılması daha
uygun olur görüşündeyim.Bunun dışında
başka uygulama düşünemiyorum maale-
sef.Başka görüşlerde varsa,onları bekleye-
lim.
Eyvallah
Güncell
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Anlattıklarınızdan aşırı gerilim sorunu yaşadığınız anlaşılıyor. Aşırı gerilimler TR buşinglerindeki ark boynuzlarından atlama yapıp sigortaların atmasına neden oluyordur. Ark boynuzu uçlarını kontrol ediniz. Bu sırada parafudrlarda çalışarak kısa devre akımlarına ve kesicinin çalışmasına sebep olabilir. Fakat yük ayırıcı ne pozisyonda iken patlıyor o önemli. Yük ayırıcı açma esnasındamı patlıyor. Kapalı iken mi, açık iken mi. Bir tek hat şeması üzerinde konuyu izah ederseniz daha iyi anlayabilirim. Sami beyin dediği gibi uygun yerlere parafudrlar tesis ederek patlama ve hasarın önüne geçilebilsede açmaların önüne geçilemez.
Daha etkin çözüm reaktör kullanılmasıdır. Sisteminiz tam olarak incelendikten sonra şönt reaktör veya seri reaktör maliyetlerine göre karar verilir. Şönt reaktör gerilimi dizginlemeye, seri rektörde akımı dizginlemeye yarar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst