Odanın Lambasını Yaktığımda Vantilatör Konum Değiştiyor.

Osmosisin düşüncesi doğru ama prizin fazı anahtardan geçse ozaman t.v. De çalışmaz. Ben yaklaşık 10 sene önce bir arızaya gitmiştim. T.v yi açınca buzdolabı duruyor gibi evde garip şeyler oluyordu. Neyse arızayı aradım. ölçüm ler yaptım. Arıza bina yapıldığında kare buvatta nötrün toprağa toprağın nötre bağlı olduğunu gördüm. Balantıları düzelttim arıza düzeldi. Bu örnekten yola çıkarak tesisatlarda en çok nötr ve toprak hataları yapılıyor.bu tip arızaları bulmanın en iyi yolu kaçak akım rolesi kullanmaktır.ama muhalesef çok atıyor diye olanlar dahi çıkartıyor. Bunu yapanlar vatandaş olduğu gibi meslektaşlarımızda yok değil.bana sorarsanız can ve mal güvenliğimizi sağlayan en önemli si bu cihazlardır. Selamlar hepinize kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
piriz ve lambanın nötR bağlantıları aynı olabilir. bu yüzden lambayı açtığın an nötr vantilatör üzerinden geçip bunu yapabilir.
 
lamba devresine piriz baglanmış olabilir vantilatör gücü lamba gücünden fazla oldugu için lamba yanınca vantilatör durur lamba sönerse tekrar çalışır bir birine seri baglı olabilir yada faz veya nötör gevşektir
 
o kadar yorum yapmışlar arkadaşlar sagolsun. hele biri demiş ki nötr hatları birleşiktir demiş:D aynı dairede farklı nötürlerin oldugu bi sistem görmedım daha ... aynı nötürü farklı rolelerden cıkıs yaptıgında nötürün aynı olsa dahi aynı kaçak akımdan gelen fazla kullanabılrsın nese konu bu degil... arrkadaşımızın sıkıntısı şu şekilde olmalıdır... anahtarlama sıstemı nötr üzerinden yapılmıştır ve vantilatöre giden priz hattının nötr kablosu kopuktur ... saygılarımlaaa herkese kolay gelsinn :D
 
ArkAdasim eline 1adet 25w 1adet 100 w ampul al once birini sonra digerini tak egerki motor yavas veya hizli donuyor ise lamba uzerin den geciyor demektir.
 
vantilatörü herhangi bir prize taktığımızda normal dönüyor ise fişi çıkarıp tersine tekrar prize taktığımızda vantilatör ters yöne döner mi
 
seri bağlanmış olma ihtimali ile vantilatörü başka bir evde çalıştır yada odada hız farkı varmı bak...
sadece fazı anahtar devresinden geçme ihtimaline karşı kontrol kalemi ile bak
dediklerin dogru ise aynı prize başka bir almaç tak benzer şeyler olmasını gözle
eger bunlar değilse vantilatörün 2023 model falan olması gerekiyor...
 
bina 10 yaşını geçmişse iletkenler ömrünü tamamlamıştır ve nötr zayıflamıştır 10sene binalarda lamba devresini ayrı fazı yok aynı iletkenden alıyordur ve muhtemelen prizden lamba anahtarına fazı geçiyordu priz yükten dolayı bağlantı noktaları erimiş olabilir. bu neden le bir tesisatcı çağır ve yeni iletken ve priz ve anahtatını değiştirit.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst