Nostaljik radyo tamiri; kısa orta ve uzun dalga frekanslarının günümüzde kullanılabilirliği hakkında yardım

Bazen normal potta 3 bacaktan ikisi birbirine bağlanarak 2 bacak kullanılır. Eğer sizde de bu 4 bacak 2 bacaklı iki pot gibi kullanıldıysa. Bir tane 10 K veya 20K civarı stereo pot alırsınız tek mil ile iki pot kontrol edilir bu modellerde. Öndekilerin 2 bacağını bağlar toplamda iki bacaklı pot olur arkaya da aynısını yaparsınız sonra bu iki bacağa paralel direnç takarak bu değere erişirsiniz. Ama şemadan kullanım şekli bu şekilde mi ben çıkaramıyorum.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Öndeki potun anahtar dışında işlevi yok sanki, çünkü kırmızılardan başka çıkışı yok. 3 ayak karta giriyor, bir tanesi de yukarıdan çıkıyor, gri olan.
Neyse araştırmaya devam.
 
4 Uçlu potlar LOUDNESS aktivitesi için tasarlanmışlardır.
O POT toplamda 22K olup loudness aktivitesi için 5K lık kısmından harici bağlantısı vardır.
Bu uygulama düşük seviyelerde bass seslerin daha fazla alınabilmesi için yapılmaktadır.
Bu bağlantı iptal edilebilir ama düşük seslerde bass az duyulacaktır.
 
İyi günler. Forumda yeniyim. Türkiye'de radyo tamiri konusunda yeterli web sitesi olmadığını biliyorum. Burayı keşfettim. Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz.
22RR644 philips radyonun tamiri ile ilgileniyorum, ses potansiyometresi arızalı ve parçalandı. Resmini atıyorum (Başka bir resim) ve bağlantısına ilişkin şemayı da atıyorum.
Öndeki kırmızılar radyoyu açıp kapıyor, onu anladım. Altta da 3 giriş var, ayrıca üstte bir tane gri kablonun bağlandığı çıkış var. şimdi sıkıntı şu: Bu potansiyometreden bulamıyorum. Şemadan da anlaşılacağı üzere 5k+17k şeklinde. Bunun yerine başka bir pot. uydurabilir miyim. Bağlantıları konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Muhtemelen Normal anahtarlı bir potansiyometre de işinizi görecektir. 5K' lık kısım sanki bir ton kontrolü gibi ama emin değilim. Alttaki üç girişi birebir aynı olacak şekilde normal pot'a bağlayın. Kırmızı kabloları da aynı şekilde. Gri kabloyu boşta bırakıp deneyin..Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst