Nem Sensörü Kullanarak Otomatik Bahçe Sediri Kontrolü

James Watt

Üye
Katılım
19 Kas 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar benim sorunum şu nem sensörü kullanarak ( veya başka birşey ) yağmur yağdığı zaman bahçe sedirinin üstünü kapatacak bir sistem arıyorum bu konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz acaba ?
 
bu yapan hazır sistemler var zaten ama kendin yapmak istiyorsan tabii bahça boyutuna göre biraz maliyetli olabilir bu iş tavsiyem satın al
illede kendim yaparım diyorsan önce sensörler hakkında bilgi sahibi olmak gerek sonra bunların sürücüleri var yani çıkış aldığında bu komutu işleyecek devreler anladığın biraz araştır mn gerek uzun iş kolay gelsin..
 
hocam çok büyük bir şey olmayacak maket ev için küçük bir proje olacak ve PLC kullanarak yapacağım
 
http://www.baubay.de/fakro-zrd-rain-sensor.html

hazır ürün var al geç çatı pencerelerinde kullanılıyor. Ya da kendin pcb bas aynı şekilde birbirine yakın 1 adet kontak ucu 1 adet duruma göre +/- ne istiyorsan ara mesafeleri oldukça yakın olsun su az da olsa iletkenlik sağlıyor bu şekilde kullan.
 
pcb basıp yapmayı düşünüyorum ama şema konusunda biraz sıkıntılıyım
 
Su alarmları var veya toprak nemliliğine göre, ayrıca su seviye alarmı/gösterge devreleri bunlara göz atın lakin ingilizce ... bunlar iş işten geçince harekete geçer bence hava basıncına göre aktifleşen düzenek yapıp yağmadan önce sistem hareketlensin, bunu da en ucuz barometre alıp seviyelere göre yine önceden söylediğim devrelerle tetikleyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst