Negatif Geribesleme Devresi Tasarımı

Katılım
1 Mar 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar. Ben üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Son sınıf öğrencisi olduğumuz için bitirme projesi vermemiz gerekiyor. Bizde bir tane lazer devresi tasarlayıp bu lazerin çıkışını stabil hale getirmemiz gerekiyor.
Projenin amacı, lazerden fotodiot ile bir akım alıp bu akımı yükselteç ile hem yükseltip hemde voltaja çevirmemiz gerekiyor ve biz bu kısmı yaptık. Daha sonra bizim sabit bir voltaj değerimiz ile yükselteçten gelen voltajı karşılaştırıp eğer gelen voltaj bizim sabit voltajımızdan fazla ise lazere daha az voltaj, eğer gelen voltaj sabit voltajdan az ise lazere daha fazla voltaj vererek lazer çıkışını sabitlemek istiyoruz. Sıkıntı şu ki, bu karşılaştırma kısmını çok uğraşmamıza rağmen tasarlayamadık. Ne kullanacağımız ve nasıl yapabileceğimiz hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Çok basit hali ile, uygun herhangi bir lineer veya SM adjustable regülatör kullanabilirsiniz. LM340, LM350, 338, LM200, LM2596, 2575 vs..
Bu tip çoğu regülatörün 1.25V civarında referans gerilimi var. Feedback bacağında bu değerden fazla bir gerilim olursa çıkış düşer, az olursa çıkış artar ve feedback bacağında sürekli 1.25V olur ve regülasyon sağlanır.
Regülatör çıkışından direk gerilim bölücü ile geri besleme almak yerine foto diyottan aldığınız gerilimi 1.25 V a (veya kullandığınız regülatörün ref. gerilimine) göre uygun ayarlı bir gerilim bölücü/yükselteç ile uygunlaştırırsanız, aldığınız ışık şiddetine göre regülasyon yapmış olursunuz.
SM regülatörde de aynı şekilde.
Eğer lazer CW değilse, puls ise fotodiyottan aldığınız gerilimi alçak geçiren filtreden geçirmek de gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst