Neden siemens tercih edilir.....?

fasi

Üye
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
kalitemi kolaylıkmı yoksa tekel olmanın sonucumu..?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Adamlar yıllar önce misyonerler gibi üniversitelere girdiler:)Mezunların çoğu siemens plc ile öğrendi ve tabiki işlerindede bu markayı tercih ediyorlar.Kalitede her malında yok.Ama yinede çok büyük marka(yanılmıyorsam 3000 e yakın mühendis ar-ge ve yazılım kısmında çalışıyormuş).Ama elimden geldiği kadarıyla ab ve abd malını
kullanmaktan kaçınıyorum:)))Tercihim yerli ve uzak doğu malları,işlevsellik olarakta hiç yolda bırakmıyorlar.
 
Simens,sadece iyi bir marka,en iyisi değil.7 yıldır N otomatlarını kullanmıyoruz,% 90 ı sahte.Moeller,Leg-
rand,Merlın Gerin,abb,bunlar da kaliteli ürün.Son zamanlarda,Merlın Gerın N otomatların sahtesi de teş-
rif etti.Satın aldığımız yerden emin olduğumuz sürece,bahsettiğim tüm markalar iyidir.Kendimizi,filanca
marka en iyisidir diye şartlandırmadığımız sürece tüm markalar iyidir.Bahsettiğim markaların tamamını
30-35 yıldır kullanıyoruz ve hiçbir sorunumuz olmadı.Türkiye'deki en eski yerleşik firma olması dolayısıyle,
bunun avantajını kullanıyor tabi.
 
ticari olarak pazarlama ve reklam avntajını çok iyi kullanıyor. pahalı olması da aslında reklamın en önemli tarafı. genelde pahalı ve çok kompleks olması insanlarda o ürünü alması için bir bilinçaltı oluşturyor diye düşünüyorum. bende siemens ve wincc kullanıyorum. ama omron ve telemecanique hiç de yabanı atılır ürünler değil.
 
Otomasyon ürünleri konusunda belli testlerden geçmiş ürünleri olduğu için kaliteli ama daha çok kalitenin etkisinden değilde Türkiyede eski olmalı ve güçlü reklam stratejileri birde üniversitelere girmiş olduklarından dolayı çok tutulmakta.Benim okul zamanında EGe üniversitesine de Festo da kendi ürünleri getirip bir labaratuar kurmuştu fakat kullanılması öğrenilmesi zor ve ergonomisi kötü ürünleri mevcuttu.O yüzden daha çok Siemense yönelmiştik.Birde büyük faktörlerden biri herşey Siemens marka olsun deyince alabiliyorsunuz.Sigortalardan kontaktöre ve plc lere kadar.Ama telemecaniq ürün grupları hariç diğer markalarda böyle geniş bir ürün yelpazesi bulunmamakta.Sürücüyü Abb kullanıp sigortayı başka kontaktörü başka marka kullanmak fazla marka karmaşasına yol açmaktadır.

Bence uzakdoğu malları belli bir yere ve kaliteye kadar kullanılabilir ve daha çok basit işler için kullanmalıdır. Ac motorda bir tork kontrolü deyince şu an hiç bir uzakdoğu sürücü bunu yapamamakta.Yada sürücünün içinden ekstradan p.i.d ayarı kullanmak gerekirse bir havac uygulamasında felan uzak doğu sürücüler bir işe yaramamakta.Bunuda inkar edemeyiz.Plc olarakta s7-200 de bulunan arayüz ve komut konforu çoğu uzakdoğu plc sisinde bulunmamakta.Ama uzakdoğu malı olarakta Dokunmatik ekranlardaki görsellikte Avrupa ve Abd cihazlarında yok açıkçası bunuda söylemeden geçemem.
 
bu tartısmayı baslatırken arkadsların tepkılerını merak etmiştim..evet cok guzel bır yere degınen isikotomasyon canerland aliplc fahri yetiş arkadslara tesekkurler. gercektende ögrendımız bır urunu kullanmak ilk tercih sebebımız olur fiyat cogu zamn dusunmeyız okullara yapılan bu yardımlar gelecege yapılan yardım veyaaaa yatırım dıye bılır o zaman bu durumda sunu soylebılırmıyız ne zaman bızler üretmeye baslarız teklonoji olarak tüketıcılıkten cıkarız o zaman bu sorunlar asılır cogumuz liselerde aldıgımız egıtım sevıye aynıdır..70 li 80li yılların teklonojisi gunumuz dekı gelısmeler ise yetersız atelyelerle kitaplar la okuyarak cozum aranmakta...bunları umarım en yakın zamnda asarız
 
Siz değerli üyelere katılıyorum ve ekleme de yapmak istiyorum. Bence Siemens i yaygın kılan nedenlerden bir tanesi de "Satış Sonrası". Sürekli söyleyip duruyorum belki bazılarınız yeter artık diyecek ama anlatmak istiyorum. :)

Ben bitirme projemi bir PLC uygulaması seçtim. Ürün fiyatları uygun olduğu için ve çok komplike bir proje yapmadığım için de Delta yı kullanmayı seçtim. Ancak almış olduğum 04PT Analog Modül ile ilgili problem yaşadım. Bunu siz değerli üyelere de danıştım. Hem sizin vermiş olduğunuz tavsiyelere uyarak hem de öğrendikleriminden yola çıkarak birçok yol denedim ancak olmadı. Sonunda modülde bir problem olduğunu düşünürek F.A.S.T'a gittim. Sorun da kısaca PLC ile Modülü 485 üzerinden haberleştirmek istememdi ancak bir türlü yapamıyordum. Modüle baktılar ve bana soğuk lehim olduğunu, onun için "Connection Time Out" hatasıyla karşılaştığımı söylediler. Soğuk lehimin nedenine ise de Uzakdoğu'dan gelirken bir problem oluşmuş olabilir diye bir açıklama getirdiler. Siemens kullanırken böyle bir problemle karşılaştınız mı bilmiyorum ancak ben hiç duymadım.

Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
çalıştığım firma uzak doğu menşeili bir PLC'yi türkiyeye dağıtıyor. Hem S7-300 serisi hem de uzak doğu malı olan PLC ile çeşitli proses otomasyonları hazırladım. Uzak doğu malı S7-300 kadar başarılıydı (hem PLC hem de Scada kısmı), yani yabana atılır ürünler değil. Fakat tüm bunlara rağmen bir gerçek var Siemens kadar da Ar-Ge'ye yatırım yapan da şirket yok bu yüzden piyasada çok tercih ediliyor gibi.
 
Bu paylasımlardan yola ÇIKARAK ozaman diyebılırız risklı ve zor uygulamalarda tercih edilmeli ama basit uygulamalarda maliyet göz onune alınarak uzak dogu mallarını tercıh edebılırız katılıyorum..
 
isikotomasyon ' Alıntı:
Adamlar yıllar önce misyonerler gibi üniversitelere girdiler:)Mezunların çoğu siemens plc ile öğrendi ve tabiki işlerindede bu markayı tercih ediyorlar.Kalitede her malında yok.Ama yinede çok büyük marka(yanılmıyorsam 3000 e yakın mühendis ar-ge ve yazılım kısmında çalışıyormuş).Ama elimden geldiği kadarıyla ab ve abd malını
kullanmaktan kaçınıyorum:)))Tercihim yerli ve uzak doğu malları,işlevsellik olarakta hiç yolda bırakmıyorlar.
arkadaşa katılıyorum..ben okulda plc dersi almadım..ama şimdi plc ile uğraiıyorum ve panasonic plc kullanıyorum..çok kullanışlı..kablo pahalıymış şunu şöyleymiş derdide yok..iyi yani..bide siemensi bilmem ama program yazarken herşeyin ayrı komutu var..kullanışlılığı burdan birazda
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst