Neden EMO'ya Aidat Ödemek Zorundayız?

Kamuda Memur yada özel sektörde tam esasına göre çalışıyorsanız EMO ya üye olmanız ve aidat ödemeniz gerekmiyor.Eğer serbest piyasada ister projeci-müşavir iseniz Oda ya kayıt vede aidat ödemeniz 6235 sayılı kanuna göre şarttır.

Bir elektrik mühendisi bütün kendi alanında yeterli bilgiye ve beceriye sahipse hiçbir belge ve sertifikaya gerek olaksızın her türlü test ve raporlama yapabilir.Bunun için herhangi bir belgeye ihtiyacı yoktur.İsteyenler suç işlemiş olurlar.

Özel sektörde kendi alanı ile ilgili çalışıyorsa üye olmak zorunda...


Merhabalar,

Ben kamuda 14 yıldır çalışan bir elektrik elektronik mühendisiyim. Mezun olduktan sonra emoya üye oldum. İlk zamanlar aidatlarımı yatırdım. Geçen gün bana 5 yıllık birikmiş bir borç gönderdiler. Ödeme yapmaz isem icraya vereceklerini belirten bir evrak gönderdiler. Yazınızda kamuda memur çalışan personelin aidat ödemesine gerek olamadığını belirtmişsiniz. Bunu belgelendirebilirmisiniz veya hakkımızı nasıl savunacağız? Teşekkürler

Tolga
Kamuda çalışanların üyeliği isteğe bağlı. TMMOB kanununda yazıyor..
ama siz odaya üye olmuşsunuz, çıkmadığınız sürece aidat ödemeniz gerekir.
kamuda çalışan üye olur ama aidat ödemez diye bir şey yok.
borcu ödeyin sonra üyelikten ayrılabilirsiniz.
 
Mühendisler,kendi kurumlarına ait ( Resmi veya Özel ) ölçümleri yapıp rapor tanzim edebilir.Eğer,EMO'dan rapor istenmek zorunluluğu yoksa," Topraklama ölçümü sertifikası " olan mühendislere de ölçüm yaptırılabilir.Mühendis olduğunuza göre,EMO'dan neden ölçüm istiyorsunuzki?

Eğitim herzaman için gerekli. Seminerler düzenlenebilir teknik konularda.
EMO'nun verdiği Topraklama sertifikası geçerliliği hakkında araştırma yapmanızı öneririm.
Sonuçta mühendislik yetkinliğini EMO vermiyor, üniversite veriyor.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst