Neden EMO'ya Aidat Ödemek Zorundayız?

>Genius<

Profesyonel Üye
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
449
Puanları
264
Konu daha önce forumda tartışıldımı bilmiyorum ama bu konuyu açma gereği hissettim kendimde...

Bu gün emo mail atmış aidatların ödenmesi ile ilgili yasal yükümlülükleri belirtmiş.

Ödenecek tutar çok fazla değil ama bana teknik anlamda hiçbir faydası olmayan, parasız seminer dahi vermeyen ve yasal haklarımı savunamayan böyle bir kuruma neden aidat ödüyoruz...
 
Bende Elektronık haberleşme muhendısı olarak neden ELEKTRIK muhendıslerı odasına para odedıgımı anlamıyorum . Ayrıca Yuksek gerılım ıcın fabrıkalarda Elektrık muhendısı ımzası gereklı ya dısardan sorumlu muhendıs olacak veya bordrolu fakat Elektronık muhendısı ıcın boyle bır olanak yok.
 
Sonuna kadar haklısın ama ben de işletme şart koşuyor aidatı da kendisi ödüyor. Ben zamanında kendim öderken EMO'ya dilekçe yazdım, hakkınız yok, üyelikten çıkıyorum dedim ancak bana üye olmadan çalışmamın yasal olmayacağını belirtir bir yazı dönmüşlerdi, 2002 idi sanırım tarih.

Bence işletme seni sorumlu mühendis yapmışsa, trafo işletmesi sana ait ise ve imzanı kullanıyorlarsa bir araştır işletmenin ödemesi gerekir bu aidatları. Ama tabii "aidatlar ne için" sorusunun cevabı değil.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle amacım polemik çıkarmak değil...

EMO her üyesinden aidat alıyorsa, her projeden belli bir yüzde alıyorsa, bize saçma sapan siyasi görüşlerini anlatmaya çalışmak yerine ve içi siyasi saçmalıklarla dolu olan dergiler postalamak yerine çenesini kapatıp işini yapsın bizede işimizi yapmamızda yardımcı olsun, mühendisleri yasal hakları yönünden daha iyi korusun sonucta yeni mezun meslektaşlarımızın durumu ortada...

Yani EMO...
---Üyelerinin sendika görevini üstlenmeli ve meslektaşlarımızın sömürülmesine izin vermemeli...
---Normalde yapması gereken işleri; denetleme, proje kontrolü, eğitimler vb. işleri yapmaya devam etmeli...
---Teknik anlamda daha yardımsever olmalı... ( ücretli olması gereken eğitimler dışında )

Ama EMO sadece maddi kar sağlayacağı işleri cidiye alıyor ve ayrıca EMO'da ciddi bir kadrolaşma var. :)

Eleştiriyorum çünkü EMO bizim için bir işe yaramıyor....
 
Her yıl yaptırılması gereken topraklama ölçümüne gelen arkadaşların bazıları (hepsinin hakkını yemeyeyim) lütfen iş yapıyorlar, sanki bu iş için talep edilen ücreti daha işin başında yatırmamışız gibi, normalde bizim şikayet etmemiz gerekirken yetkili biri arıyor bizim arkadaşlara problem çıkarılmış diyor, ölçümün tekrarını istemek problem çıkarmak mıdır? Artık Emo'ya topraklama ölçümü yaptırmıyorum.
 
Mühendisler,kendi kurumlarına ait ( Resmi veya Özel ) ölçümleri yapıp rapor tanzim edebilir.Eğer,EMO'dan rapor istenmek zorunluluğu yoksa," Topraklama ölçümü sertifikası " olan mühendislere de ölçüm yaptırılabilir.Mühendis olduğunuza göre,EMO'dan neden ölçüm istiyorsunuzki?
 
Konu EMO' nun aldığı aidatların haklılığı ve bunu karşılığında bizlere sunduğu hizmetlerin yetersizliği....
Konu dışına çıkmayalım lütfen...
 
Kamuda Memur yada özel sektörde tam esasına göre çalışıyorsanız EMO ya üye olmanız ve aidat ödemeniz gerekmiyor.Eğer serbest piyasada ister projeci-müşavir iseniz Oda ya kayıt vede aidat ödemeniz 6235 sayılı kanuna göre şarttır.

Bir elektrik mühendisi bütün kendi alanında yeterli bilgiye ve beceriye sahipse hiçbir belge ve sertifikaya gerek olaksızın her türlü test ve raporlama yapabilir.Bunun için herhangi bir belgeye ihtiyacı yoktur.İsteyenler suç işlemiş olurlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çalıştığım işletmenin bütün tesislerine ulaşmam sorun olurdu sanırım:) Anadolu, Avrupa, İstanbul dışı vs. Ama asıl baştaki soruya odaklanmalıyız bence neden bu odalar var ya da görevlerini nasıl yapıyorlar, denetleniyorlar mı? Ben kendi adıma Oda'mdan hiç memnun değilim.
Tüm mesleklerin odası var. Diğerleri nasıl bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla mimarlar da aynı dertlerden muzdarip. Ayrıca "Oda siyasi görüş belirtmemez" der yasalar.
 
Kamuda Memur yada özel sektörde tam esasına göre çalışıyorsanız EMO ya üye olmanız ve aidat ödemeniz gerekmiyor.Eğer serbest piyasada ister projeci-müşavir iseniz Oda ya kayıt vede aidat ödemeniz 6235 sayılı kanuna göre şarttır.
Merhabalar,

Ben kamuda 14 yıldır çalışan bir elektrik elektronik mühendisiyim. Mezun olduktan sonra emoya üye oldum. İlk zamanlar aidatlarımı yatırdım. Geçen gün bana 5 yıllık birikmiş bir borç gönderdiler. Ödeme yapmaz isem icraya vereceklerini belirten bir evrak gönderdiler. Yazınızda kamuda memur çalışan personelin aidat ödemesine gerek olamadığını belirtmişsiniz. Bunu belgelendirebilirmisiniz veya hakkımızı nasıl savunacağız? Teşekkürler

Tolga
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst