Nardugan Bayramımız Kutlu olsun

Kurt_Kurt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
384
Puanları
56
Değerli forumdaşlarım, hepimizin Nardugan bayramını ve haftamızı kutlarım.
 
" Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.
Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.
Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık’ta gece gündüzle savaşıyor.
Uzun bir savaştan sonra gün geceyi yenerek zafer kazanıyor.
İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar.
Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.
Bayramın adı : NARDUGAN
(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.
Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen’e dualar ediyorlar.
Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar, dallarına bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan. "

Nardugan islamiyet öncesi atalarımızın yaptığı batıl bir adet. Benim öyle bir bayramım yok. Bidattır.
 
Son düzenleme:
Merhaba, sizin için bidat olabilir ama benim için değil. 5000 yıllık Türk geleneği, neden hristiyan alemi sahip çıktı diye kendi töremden vaz geçeyimki.

Ben müslüman değilim.

Sizin inancınız ile örtüşmüyor ise iştirakte bulunmanız elzem değildir :)

Sevgiler saygılar.
 
Onu tüm islam alemine eylesin. İslam ülkelerinin gidişatı pek iç açıcı değil malesef :(..


Dunyanin gidisati anormalken sadece musluman ulkeleri normal gormemek hic dogru bir tespit degil. Ben nezaman buyuk bir avm ye gitsem ürküyorum. Kitlik var ve sanki yarin herşey tükenecek gibi saldiriyor insanlar. Hoşgörüsüzlük ve sevgisizlik bir baremse müslüman olmayan ülkeleri yakaladık. Ekonomik bir çöküşten bahsediyorsak dünyanin genelinde tüketimden kaynakli enflasyon sözkonusudur ki buda sadece ülkemize haiz degil. Bu azginligin bir bedeli olacaktir illaki ve bu bedeli bütün dünya canlilari çekecektir. Saygilar
 
@vecivicivokke ülkelerin geneline baktığımızda görünen tablo malesef bu. İslam ülkeleri; kendi içlerinde ve diğer ülkeler ile devamlı bir didişme halinde. Bu iç didişmelerin çocuğunluğu mezhep kavgalarından, dış sürtüşmelerin sebebi de din farklılığından; yada dolayısı ile inançlarından kaynaklı. Bilim, teknoloji ve sosyal devlet olma yolunda gelişmiş ülkeler ortalama 200-300 yıl önce o savaşları ( ilerlemeye yardımcı olmayacağından dolayı) bitirmiş ve önlerine bakmayı becerebilmişledir. Bugün yaşadığımız dünyada ileri dediğimiz ülkeler genelde inanç açısından kimliksiz olanlardır; ve yine malesef en acısı da bilimin temellerini atan insanların 800-1000 yıllaı arasında ortadoğudan çıkmış ve daha sonra ne yazıkki meyve verememiştir.

Ezcümle, bugün yaşanılan tablo islam ülkelerinin çok yoğun biçimde dış kaynaklı manipülasyona maruz kalmaları ve başka ülkelere piyon olmalarıdır. Başlıca sebeplerinden biri de, özellikle devlet politikalarında ulus olmaktansa ümmet olmayı seçmiş olamaları gibi göründüğü gün gibi ortadadır. Ve bu planı uygulayanlar her daim millet olmayı ve ulus kavramını ayaklar altına alarak ilerleme katedebilmişlerdir.

Dış kaynaklar tarafından kolayca manipüle edilebiliyorsak bunun sebeplerini en çabuk şekilde bulup bunlara engel olmalıdır. Yani aslında sorun avm, islam yada bayram değil; böl-parçala-yönet planının ilk ayağını (bölünme kısmını) çok iyi şekilde bize uygulayabiliyor olmalarıdır.

İşte bu planda, Bölünerek çoğalamayız sadece parçalanırız ve ayrı düşeriz.

Ümit ediyorum yanlış anlaşılmaya yer vermemiş ve konunun bizim açımızdan atılan hatalı adımının altını çizebilmişimdir.

Sevgiler saygılar.

Not: eklemeyi unumuşum, manipülasyon sonucunda çok ağır şekilde ekonomik ve üretim konusunda bağımlı hale gelip, ekonomik boyunduruklar altına girmişizdir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst