Nükleer Santral Kurulsun Mu?

evet yapalım rüzgar türbini de yapalım ama neden santral yapmayalım. heryeri rüzgar türbini yaptın rüzgar da esmedi elektriği mi keseceksin.
 
enerji açısından dışarıya bağımlı olacağımıza dışarıdaki ülkeler bize bağımlı olsun.
 
Hocamın bir röportajını paylaşmak istedim. Kendisini muhtemelen birçoğunuz bilir. Gazetede yazan yazıya dikkat çekmek istiyorum. BAŞINDA ABİM DE OLSA NÜKLEER SANTRALE GÜVENMEM!!!
 
Biz nükleere çok değil. Şundan sadece 20 yıl önce geçseydik Dünyanın süpergücü biz olurduk. Ve dünyaya adalet dağıtırdık. Ama kurdurmadılar. Yok çevreye zararlı yok bilmem ne!!! Önlemlerini doğru alırsan. Kuracağın yeri doğru seçersen. Doğaya bir gram zararı yok.... Kuranlar yönetiyor dünyayı. Ha derseniz ki biz kurmayalım. O zaman İsrail ABD ,RUSYA ,Japonya ,Çin de kurmayacak arkadaş ......
 
Ya biz nükleerden korkuyoruz diye nükleer santral açmayacaksak, kaza olur diye trafiğide çıkmayalım, düşer diye üçağada binmeyelim. Varmı böyle mantık. Ermenistan dibimizde, bulgaristan dibimizde kurmuş santralları zaten. Nükleer patlama olurda biz kanserden ölürüz 7 soyumuzda kanser olur dimi. Sen şu cep telefonu ile konulurken ne olacaksın, senden sonraki çocukların ne olacak.GSM telefonlar , kablosuz modemler varken, nükleer santrala karşı çıkmak sadece gülünçtür. Çevreci zırvalar ve o çevreci örgütlerden mamalanan sözde bilim adamlarını sallayın, greenpeace girip kız tavlama modundan çıkıp teknik adam gözüyle bu konuyu yorumlayın.
 
Fransa Elektrik üretiminin % 73'ünü nükleer santrallerden sağlamakta, o bir karış toprakta 59 üniteye sahip.Japonya deprem ülkesi 56 üniteye sahip.Amerika neden süper güç grafiğe bakın anlayacaksınız. Yakın çevremizdeki ülkelerde bunu kullanmakta. Yani tehlike zaten dibimizde araba lastiği değil ki bu patlasın bana birşey olmaz nükleer santral bu yani tehlikeyle zaten iç içeyiz. Korkarsak,risk almazsak ülkemiz gelişemez, bizden daha geri kalmış ülkeler bile bu teknolojiyi kullanırken bizim uzak durmamız kabul edilebilir bir durum değil. Atamızın bizden istediği ulusal hedeflerimiz içinde en ön sırada belirttiği çağdaş medeniyet seviyesine nasıl ulaşacağız? Mantıklı olmalıyız, gelişmiş ülkelerin uygulamalarını örnek almak ve onları geçmeyi amaçlamamız gerekirken içinde bulunduğumuz durum hiçte hoş değil. Nükleer enerji santrali kurulmasına karar verilse de yaşım itibariyle bunun ülkemize olumlu yansımalarını ben göremeyeceğim ama ihtiyacı karşılayabilecek büyüklükte alternatif enerji kaynakları bulunmadıkça yeni nesilin ileride nükleer enerjiye büyük ihtiyacı olacağına inanıyorum. Geç kalmamamız lazım !
 
ya kardeşim bu nükleer santarali eleştirenleri anlayamıyorum
diğer tüm avrupada yaşayanların sağlığı sizin sağlığınız kadar da mı önemli değil ya ?
yok sağlığa zararlıymış falan filan
kardeşim ilk önce senin kullandığın cep telefonu en büyük nükleer santralden de daha zararlı
peki sen bunun farkında mısın?
 
Nükllüğer santral yerine dogal kaynakları tercih etmeliyiz
 
Nükllüğer santral yerine dogal kaynakları tercih etmeliyiz

Enerji ihtiyacımızın büyüklüğü ne kadar ileride ne olacak? Doğal kaynaklarla şu anki teknolojiyle ne kadar enerji üretebilirsin bunun bize maaliyeti ne olur? bunları bir araştırıp ondan sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim. Listedeki 20 ülkenin doğal kaynakları kurudu mu yada yok mu acaba yada varda neden nükleer enerjiyi tercih etmişler? araştırmanızı rica edeceğim sizden.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,902
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst