Nükleer Santral Kurulsun Mu?

nükleer aşama için henüz erken olduğunu düşünüyorum. diğer enerji kaynaklarına yönelmek daha mantıklı.
 
ülkemizde boşa akan sular çok bence buralara hidroelektrik santralleri kurulsa daha iyi olur.
 
yenilenebilir enerji kaynakları sadece belirli zamanlarda tam kapasite çalışabiliyor enerji açığı süre geldiginde zaten dogal gazda dışa bagımlılık var elk enerjisinde de dışa bagılılılık olmaması açısından iyi olacagını düşünüyorum umarım yapılan santral 3. nesil santral olur diye önlemleri gayet iyi.
 
Dışa bağımlılık açısından bakarsanız, santral betonundan, yakıtına, kurulumundan, işletmesine kadar ruslara japonlara bağlı olacak. Öz kaynaklar, bağımsızlık bunun neresinde ?
 
Sular boşa akıyor dendi hidroelektrik santrallerin yapımına başlandı şimdi de doğaya zarar veriliyor diye heryerde engelleniyor bu tür projeler..Ülkemizin enerji ihtiyacı fazla ve bunun önlenmesi için her türlü yatırımın başlatılması düşüncesindeyim..Hidroelektrik,Nükleer,Rüzgar... vs hepsi beraber yürütülebilir..
 
ermenistanda eski doğu bloku ülkelerde iranda vs etrafımız nükller reaktör kaynıyor..üstelik nasıl bir teknoloji ile yapıldıkları malum..bunlardan herhangi birisine bir şey olsa olan bize olur merak etmeyin..sanayileşen ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla hes yapalım denir..çevreciler yok der..termik desen zaten ne olduğu belli..rüzgar desen attığın taş kurbağayı ürkütmez artık belli bir kapasitesi var..doğalgaz desen zaten bağımlılığın daniskası..ee ne yapacak bu devlet? 20 bin kamu işçisi alıp pedallara bağlayıp insan gücünden elektrik mi üretecek? elbette nükleer enerji sınıfına geçmelidir ülkem..hatta 10 tane 20 tane yapmalıdır..enerji ucuzlasın maliyetler düşsün verim artsın üretim artsın ülkem kazansın..artık pısırık ülke, ürkek millet olmaktan kurtulmalıyız..japonyada felaket olur bizim millet dünyada en çok tırsan millet olur hayret bişey!! 40 yıllık reaktör hem o patlayanlar..kapatılması gerekip de kapatılmayan reaktörler..yorum yapan herkes uzman ama nasıl oluyorsa devletin bu konudaki uzmanları bakkal sanki..
 
birincisayfa.jpg



Bizim demiryolları konusunda da uzmanlarımız vardı. Nükleeri aygaz tüple karşılaştırmayı bakkal bile yapmaz.

Bizde yatırımlar ya oy uğruna, yada yandaşları nemalandırmak uğruna yapılır. İnsanlar da bir şov uğruna ölürler.
 
evet bakkal bile bilir içindeki gaz tehlikeli de olsa tedbirini aldıktan sonra piknik tüpü TEHLİKE değil bir kullanışlı üründür...yıllarca yok orada tüp patladı yok burada tüp patladı diye haberleri izledik..uzman yorumcular neden tüp yasaklansın demedi zamanında? doğalgaz gibi yanıcı parlayıcı patlayıcı bir gaz caddenizin sokağınızın evinizin her tarafında cirit atıyor üstelik ateşle de buluşuyor o zaman dağlara mı kaçalım? nasıl bir mantıktır bu?? kombiler bir nevi bombamıdır? bunu demek mümkünmü?
yok yok..devlet pedal üretsin çevirip enerji üretmeye gönüllü çok var anlaşılan bu ülkede..sonra da elektrik birim fiyatım neden pahalı dedikçe pedalı hızlı çevir deriz.. : )
ha yok ben hem temiz hem güvenli hem zararsız hem de verimli yepyeni bir enerji türü-kaynağı buldum diyorlarsa buyursunlar nobel ödülü orada bekliyor...

saygılar...
 
nükleere karşı çıkanlar 3 yıl hapisle yargılanıyorlar ben pes ettim aman şikayet gitmesin :)

hem nükleer gerekli nükleer silah da gerekli dünyada sözü geçen bir devlet olabilmemiz için şart.

bf3031fefb294c9e23b92fb49ffcc1df_1276368291.jpg


saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst