Myo Meslek Seçimi

baska onerılerı olan ?
 
Sn Vdoza;

Ben kontrol ve otomasyon tek. bölümünü seç derim.Nedenine gelince devamlı yeniliklere açık ve gelişen bir bölüm.Teknolojiye ve yeniliklere ayak uydurduğun sürece vazgeçilmez olur iyi kazanırsın..
 
Bence kontrol ve otomasyon tek. seç geleceği açık ve güzel bir meslek ben de meslek lisesi otomasyon bölümünde okuyorum.
 
tesekkurler baska onerılerı olan
 
Ben olsam kontrol ve otomasyon tek. bölümünü seçerdim nedeni ise o bölümü sevmemdir. Siz hangi bölümden elektrik alıyorsanız o bölümü seçin. Parası ise sizin azminiz ve zekanızla doğru orantılıdır. Seçtiğiniz bölüm size ne kadar başarılıysanız o kadar para kazandırır.
 
arkdaşlar be de böyle bir karar verme aşamasındayım kafam çok karışık şuanlık sınavlara hazırlanıyorum sınavlardan iyi bir netice alamassam 2 yıllık hakkımı kullanmayı düşünüyorum, fakat geçen yıl mezun olan arkadaşların gittikleri bölümler hakkında konuştuğumuz'da benim düşüncelerimdeki bölümler değişiyor sizce gelecek için en uygun ve değişen günümüz şartlarına uygun elektrik-elektronik bölümü bir öğrencisi nereyi tercih etmeli benim düşüncelerimden geçen şunlar:"Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi,Uçak Teknolojisi, Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve dağıtım,Grafik Tasarımcılığı,Mekatronik" bu bölümler arasında kaldım diye bilirim forum sitelerini okuyorum değişik yerlerden takip ediyorum fakat bu konularda bir de çevre etkili ne yapacağımı şaşırdım. üstelik benim babamda bir elektrik bölümü okumuş ve belediyede çalışarak emekli oldu fakat ben kendi hayatımın tercihini yapacağımdan dolayı biraz tedirgin kaldım yardım ederseniz sevinirim...
 
sen kendini geliştirdikten sonra tüm mesleklerde para var.. [h=2][/h]
 
baska onerılerı olan
 
Tek önerim kalbinin sesini dinle. Sevdiğin mesleği yap. Meslek seçmek hayat arkadaşı(eş) seçmek gibidir.
Kimseye "ben evlenecem ama kararsız kaldım, sarışın mı alıyım, esmer mi alıyım, aşağı mahalledeki Fadimeyi mi alıyım, yukarı mahalledeki Ayşeyi mi alıyım" diyemezsin , evlenecek olan sensin. Hayattaki en önemli şey karar verip kararının arkasında durmaktır, en kötü şey ise kararsız kalmaktır. Kararsız kalmanın sebebi ise saçmadır, yok para kazanabilir miyim? Yok insanlar da benim bölümümün adının imajı nasıldır? bu tarz saçmalıklar işte. Sana naçizane tavsiyem içinde bulunduğun saçmalıktan çık kalbinin sesini dinle. Burda seni kimse senin kadar iyi tanımıyor, herkes kendi sevdiğini söyler. Daha öncede değindiğimiz gibi para kazanman için hangi mesleği seçtiğin değil ne kadar ustaca yaptığın önemlidir. Hayatında başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst