Myo Çıkmazı

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
lisede elektrik okudum. myo secimim ne olmalı mekatronik-elektrik ?
 
Geleceğinle ilgili karar almak işin en zoru. Ne seçsem ne okusam? Kimin ne dediğine bakma kimin ne yaptığına da bakma. Sen aslında ne istiyorsun.Oturup bunu düşün... Ne olmak istiyorum? O bölüm bu bölüm çok fark etmiyor. Adam tıp okuyor bitiriyor aa bi bakıyor bu işin insanı değilim yapamam diyor başka bir bölüme giriyor.Gitti 5 sene..Zaten bir kerede hedefi bulmak zor.Karar vermeni zorlayacak o kadar çok şey var ki. Yapan yok mu ? var. Adam kasıyor hukuk diyor ve bitirip muradına eriyor.İstemek lazım. O işle kendini (iş diyorum okuyarak o işin ustası oluyorsun.) özdeş görüyor. Adam kendini zaten avukat olarak hayal ediyor ve amacına ulaşıyor.Gerisi çalışmak..Elektrikle ne kadar ilgilisin? Bu bölümü bitirip teknisyen olursun.Yada dükkan açıp elektrikçilik yaparsın.Kendini böyle hayal ediyor musun? Etrafına bir bak bu mesleği yapanları incele..
Benim fikrime gelince bir abin olarak bence; mekatronik bölümünü seçmelisin.
Meslek lisesinde temel elektrik bilgisini almış olmalısın bu bilgi ve donanımla piyasada teknisyenlik yapabilirsin.
Ancak donanım ve bilgi olarak daha farklı ve önü çok daha açık olan mekatroniği seçerek geniş bir çalışma alanı ve avantajlı iş seçenekleri ile karşılaşabilirsin.
Zaten elektrik branşında piyasada iş yapabilecek temel bilgi ve beceriye sahipsin .Yine bu konudan çok uzak olmayan ama içerik olarak çok daha zengin ve gelişmeye açık bilgi içeren mekatronik bence tercih sebebi olur.

Bir tavsiye daha; lütfen MYO dan sonra mühendisliği düşün ve zorla.Gelecek sene tekrar sınava gir.Kaybın bir sene olur ama kazancını ve itibarını ömür boyu sürersin.

Başarılı ve mutlu bir gelecek dilerim. (Biraz duygusal oldu :) idare et.)
 
Son düzenleme:
hani denir ya abi anahtar teslim diye,ben bir isin bir bölümünden ziyade bütününü alıp yapmak istiyorum :) onun icin mekatronik secmek istiyorum. cunku elektrik teknisyeni-teknikeri devlet harici ozelde ayni konumda calısiyor. mekatronik cağın meslegi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst