Uygun çalışma alanı bulmak konusunda yardıma ihtiyacım var.

NotWorker

Üye
Katılım
12 Ara 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,
Elektrik myo mezunu askerlik hizmetini yeni tamamlamış bir elektrik teknikeriyim.Yüksekokula açık liseden geçmiştim öncesinden elektrik alanında herhangi deneyimim yoktu.Okulda işin teorisi ve terminolojisi dışında bir şey öğrenemedim.Bir tesisatçıda staj deneyimim oldu aydınlatma ve priz tesisatı üzerine idi.İnşaat,sanayi,şalt sahası vb ortamda ağır ve kirli işlerde çalışmayı düşünmüyorum.Proje çizimi alanında iş arıyorum ama deneyimsiz biri için bulmak zor ve memleketimi terk etmem gerekebilir.Başka hangi alanlarda iş arayabilirim? Zayıf akım işleri nasıldır, okulda zayıf akım işleri konusunda neredeyse hiç bilgi verilmedi.Telekomunikasyon şirketlerine başvurmalı mıyım?Bu konuda tavsiyelere müteşekkirim.
Gerekirse bilgisayar önlisans okumayı düşünüyorum ama buna mecbur kalmadan mevcut diplomamla uygun işi bulmam önceliğim.Lisansa tamamlama imkanım yok.
 
güzel insan, şimdiki gençlerin hepsi masa başı işi arıyor, hiç biri elini kirletmek istemiyor. "tekniker" kelimesinin tam karşılığı bedenen çalışan, işi bilen usta/yetkin kişi demektir. emek olmadan, ekmek olmaz. yıllar önce başımdan geçeni anlatayım. bir şirkette bir bilgisayar arızası (teknik sorunu) vardı. sertifikalı IT yöneticisi çözememiş, bizi çağırdılar. benim usta da çözemedi. ben sadece ekrana baktım ve yapılacak işlemi söyledim ve sonuç pozitif. şimdi ben orada tekniker konumundaydım. eeee ne oldu o diplomalılara? bilgi güçtür. etiket her yerde işe yaramıyor. veee unutma kirli işlerde ustalaşıp işinin ehli adam olursan, diplomalıdan fazla kazanırsın. artı diplomaya gerek yok eksik kısımlarını alacağın sertifikalarla tamamlarsın.
 
Kazanç önceliklerim arasında değil zaten bu devirde hayata 0 dan başlayıpta kazancıyla ideal bir hayat kurabilenler küçük bir azınlık olabilir. Masabaşı olmasada multimetre pense tornavida ve vidalama aletinden başka bir şey kullanmayacağım iş arıyorum.
 
Buradan diploma alabilirsiniz
@sami inci ustam belki dikkatinizi çeker alttaki ilan
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2023-12-13-05-06-58-802_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-12-13-05-06-58-802_com.instagram.android.jpg
    137.9 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
.. proje işi için autocad ve benzeri programları elektrik projesi çizecek kadar öğrenmek gerekir.. ayrıca excel tablolama programı vb.. sonra proje planlama ve takip için microsoft project vb programları var.. ama bunun için planlama ve takip olayı nedir bilmek lazım.. bu son yazdığım sonraki yıllar için..
 
Merhaba öncelikle başarılar diliyorum. Tecrübe ve bilgi olmadan elindeki diploma pek bir işe yaramıyor. Eskiden oluyordu. Şimdi diploma olarak sadece İHL diplomasi işe yarıyor. Bu işsizlik ve niteliksizlik ortamında kacindiginizi söylediğiniz işler görüşünüz bence hatalıdır. İşsiz kalmak istemiyorsan ;armudun sapı,üzümün çöpü deme lüksün yok. Mesleğin ile ilgili bir iş bulmaya bak. Önce işi bulacaksın. Gayret edersen kendini iş yerinde gelistirebilirsin. Bilgi ve tecrübe seviyen yükseldikçe daha kariyer artırabileceği işlere geçiş yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst