Musluk Suyundan Elektrik Üretecek Jenaratör Buldum Mini Hes

hidroforlu sistemde olmaz derken sadece musluk suyunu duşunerek bu sistemı koymayı duşunmedım kapalı devre çalişacak çamaşir makınesı bulaşik makinesı sistemden geçtıkten sonra su alacak yanı su sayacı çıkışında olacak sistem
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın kardeşim bu üründen almak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım. söz konusu olan sıteye baktım ama ben ordan sıparış nasıl vereceğım. benım adıma alsanız ödemelı gönderme şansınız olurmu. inanın çok sevınırım . zaten buyuk bir para değil.
 
Ürettiğimiz elektrikle ne çalıştırabiliriz.tasarrufumuz ne kadar olur açıklama yaparsan iyi olur.
 
Musluk suyundan elektrik elde edecek kardeş sen ortaokulda "enerjinin korunumu" prensibini hatırlayamadın sanırım.Verdiğin enerjiden fazlasını asla alamazsın.Diyelim ki sistemi kurdun.Musluğu açtın aldığın dinamoyu çeviren su türbinin akan suyun itmesiyle dönmeye başladı.Ve elektrik elde ettin.Sonra Dinamonun ucuna akım çeken bir lamba bağla.Ne oldu?Dinamonun dönmesi yavaşladı değil mi?.Uçları kısa devre et dönme durmaya yüz tutar.Neden mi?
Çok basit bir deney yaparak anlayabilirsin.Bir bisikleti ters yatır.dinamosunu aç.pedalı çevirmeye başlar.bisikletin lambasını aç.Lamba yanınca Pedalı çevirmen biraz zorlaştı mı?Sonra lambaya gelen uçları (dinamo cıkişinı)kısa devre et.ŞİMdi pedalı çevirmen daha da zorlaştı değilmi çok zorlama dinamo yanabilir.Demek ki dinamodan ne kadar enerji alırsan pedaldan o kadar enerji vermen gerekiyormuş.Basit bir anlatımla enerjinin korunumu prensibi bu.
Sevgili kardeş ilk baştaki prensip zaten yanlış.ha bedava enerji elde etmek istiyorsan sen dinamonu rüzgarla ya da akar suya koyacağın sistemle elde et.Atık su çıkışına koyacağın enerji üreteci kendisinden enerji almaya çalıştığında borudaki su akışına karşı bir direnç oluşturacak belki de çamaşır makinandan pis suyu tahliye edemeyeceksin.
Bu konuda bir fizikci sizi daha kolay bilgilendirir.başarı ve iyi günler dileklerimle.
 
benim içinde temin etme şansınız olurmu..teşekkürler.
 
aslinda tarim isi ile ugrasanlar bu sistemi kullanabilir ama voltaji cok dusuk oldugu icin pek isimize yaramaz
 
Selamun Aleyküm
Eski bir mesaj ama tümünü okumamış olarak birkaç ekleme yapmak istedim.

Evvela burada bedava enerji üretimi yok. Muslukta basınçlı su var ve açılınca belirli bir debide akmakta. 1.75Mpa ve 20lt/dak. maksimum değerlerini 1MPa ve 10 lt/dak alırsak kabaca 166Watt hidro güç var. Cihaz da verimliliğince bunu dönüştürür. Yalnız maksimum limitlerde550Watt enerji görünmekte. Tabi bu cihaz bilgisi hidrogücü Şebeke belirler. Cihazdaki bilgiler ne kadar doğru olabilse de şebeke bilgisinin ziyadesinde bu bilgi yanıltıcı olabilir. Mesela başka bir cihazda 10MPa/100bar basınçtan bahseder, siz de hesaplarsanız ki büyük enerji. Ama şebekede öyle bir basınç yoktur...

Bu enerji şebekeye suyu basan (belediye) basma pompasından alınmakta oluyor. Herkesin musluğu kapalıyken belediye basınçlandırma sistemi de kabaca söylersek enerji harcamaz, çalışmaz. Ama herkes suyu bu şekilde kullanırsa bu cihazlardaki enerjiyi belediye pompasından almış oluruz. Yani normalde 1 dakikada alabileceğiniz suyu belki bu sistemle 10 dakikada alırsınız ve bu cihazın bu çalışma süresindeki enerjisi şebeke belediye pompasından sağlanmış olur. Direk olarak kayıp sayılabilir büyük sistemler kurulsa. Çünkü belediye o pompayı olağan basınçta çalıştırıp sizin cihazlarınız için de enerji pompalamaktansa, siz o cihazları sökseniz belediye de size artan o elektiği bedava verse daha çok elektriğiniz olur hem de cihaz kullanmamış olursunuz. ama tabi herşey düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bu tip aletler bazı durumlarda küçük çapta enerji dönüşümü yapabilir.

Tabi bazı devirdaimciler belediyenin 10 bar(aslını bilmiyorum) basınçla basınçlandırdığı su şebekesinden bu cihazlarla onlarca GW enerjiden bahsederler mi bilmiyoruz.

Hayırlı akşamlar Başarılar...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,272
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst