Multimetre Bozuldu mu?

Katılım
21 Tem 2020
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
24
Arkadaşlar PSU v ölçmek için fluke marka multimetre ödünç almıştım. 12v çıkışına bakarken ufak bir kıvılcım ile birlikte PSU kapandı ve tetik almıyordu. Bu multimetreyi bozar mı multimetre elimde değil o yüzden birşey diyemiyorum yardım edin lütfen.
 
Nasıl bir ölçü aletin olduğunu bilmiyorum ama onlarda cam sigorta oluyor içinde o erimiştir değiştirip kullanabilmemiz lazım
 
Multimetre verdiğimde çalışıyordu, bu durumun multimetreyi bozma ihtimali ne kadar.
 
Ölçüm kademesiyle alakasız ve büyük bir ölçüm yapılmışsa sigorta yanmıştır başka bir arıza olacağını sanmam
 
DC V modunda 12v ölçmeye çalıştım bilgisayar güç kaynağımdan sata kablosundan sarı siyah gnd ve voltaj kablosu değdirirken Hafif bir kıvılcım ile güç kaynağı kapandı ve şu an çalışmıyor. Güç kaynağı zaten umrumda değil eski bir şeydi. Bu durumda multimetre çöp olmaz diye düşünüyorum haklımıyım.
 
Büyük ihtimalle ölçüm esnasında kısa devre yaptınız uçları değdirerek güç kaynağı yeni bişeyse korumaya geçmiştir 10-15 dk sonra kendine gelir ölçüm aletine bir zararı olmamıştır sigortası atmıştır en fazla dediğim gibi siz sigortasını değiştirip deneyin bence
 
Ben de cihaza bir şey olmayacağını düşünüyorm. Zaten çalışır halde demişsiniz. Olsa olsa güç kaynağında oluşan kısa devre korumaya geçmiş ya da sigortası atmıştır. Elektrikle uğraşmak çok dikkat isteyen bir iştir. Bir kaç ay önce dc akım/güç ölçerimle led ampul ölçümü yapmak isterken aküye bağlı halde çıkış uçları kazara birbirine temas edince şönt direnç kavrulmuş, hatta bulunduğu alanı da kızartmıştı. Halen 2mili ohm'luk smd şönt direnci temin edemedim. Geçici olarak araya taktığım ince bakır tel ile emin olamadığım bir hassasiyetle ölçüm yapabiliyor.
 
Cihaz yanımda değil ancak fluke marka olunca korktum. Halamkorkuyorum açıkcası. Güç kaynağı 10 yıllık bir şey. Umarım bir şey olmamıştır.
 
Cihaz yanımda değil ancak fluke marka olunca korktum. Halamkorkuyorum açıkcası. Güç kaynağı 10 yıllık bir şey. Umarım bir şey olmamıştır.
İşte diyoruz kardeşim pahalı multimetreler bize gelmez.
Ben 2-3 multimetre yaktım böyle yanlış kademede ölçüm yaparak. Ama birini sigortası atmıştı da kurtardım.
Daha iki gün önce, 1 LED display ve hemen üstüne bayağı pahalı bir transistörü ters bağlayıp Yakınca.
Anladım ki dalgınlığım üzerinde her şeyi masada nadasa bıraktım.
 
Arkadaşa çaktırmadan "ya bu adaptör çalışıyormu bakarmısın" diye bir adaptör verdim 12v geliyor çalışıyor dedi.
Bu multimetrede bir sıkıntı yok anlamına gelirmi?
Ben sadece DC V modunda kullanmıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst