mplab v7.60 Türkçe dokümanı olan varmı ?

Katılım
17 Kas 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Selam dostlar mplab v7.60 versiyonunun kullanımı ile ilgili elinde Türkçe doküman olan arkadaşlar varmı ?
Varsa iletebilirlermi? Not: Bizde emeğe saygı büyüktür.
 
emege saygı büyüktür. 7,6 v.s ile eski versiyonları ile fazla bir farkı yok onların notları temin edip bunuda öğrenebilirsin
 
Mersin üniversitesine teşekkür ile : mersin universitesi-mikrodenetliyiciler mplab.rar
MİKROİŞLEMCİLERİN YAPISI VE ÇALIŞMASI 1.GİRİŞ

Günümüzde teknolojinin ilerlemesini inceleyecek olursak; bu ilerlemede hem araç hem de amaç olan özel bir elemanı keşfetmemiz uzun sürmez. “Nedir bu eleman?” denildiğinde; cevap tabi ki bilgisayarlardır. Öyle ki; yaptığımız her işte adeta elimiz ayağımız haline gelmiş olan bilgisayarlar, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Burada bilgisayarlar denildiğinde, hepimizin aklına klavyesi ve ekranıyla PC dediğimiz bilgisayarlar gelmektedir. Halbuki çevremizde o kadar farklı “bilgisayarlar!” vardır ki, bunları dikkatli bakmadığımızda göremeyebiliriz. Örnek vermek gerekirse kolumuzdaki saatten, televizyonumuzun uzaktan kumandasına, aracımızın frenlerinden fırınımızın pişirme sistemine kadar her yerde bilgisayarlar karşımıza çıkar. Burada bilgisayar denildiğinde gerçek anlamda “istenilen işlemler dizisini, istenilen zamanda ya da istenilen süreçte yapabilen sistemler” içerisinde mikroişlemci bulunduran (ve hatta bazen bulunmayan) elemanlardan söz etmekteyiz.

İşte bu şekilde hayatımızın içine girerek araç haline gelen bilgisayar sistemleri, aynı zamanda teknolojinin geliştirilmesi durumunda bir amaçtır.

Bu şartlarda, bu sistemleri, üretim aşamasında ya da tüketim aşamasında bilmek veya kullanabilmek günümüzde büyük önem kazanmıştır. Tüketici olarak basit mikroişlemcili aletleri hemen hemen herkes, hatta okuma yazması olmayanlar bile (tv uzaktan kumandaları) kullanır hale gelmiştir. Günümüzde PC bilgisayarlar da işletim sistemlerinin geliştirilmesiyle herkes tarafından kullanılır hale getirilmeye çalışılmaktadır.


Yıdırım Ak arkadaşımıza teşekkür ile : Akıl-Defterim.rar
Elektronikçinin El Kitabı

Bu dokümanı elektronikle yeni ilgilenmeye başlayan arkadaşlarında konuları kavrayabileceği sadelikte olmasına özen göstermeye çalışarak ve içerdiği konularda elimden geldiğince detaya inerek, Türkçe yardımcı kaynak olabilmesi amacıyla hazırladım. Bu doküman, Kendime ait proje ve tasarımların dışında alıntılarda içermektedir.

SIRC, RC5, SHARP, NEC, NOKIA, ITT protokolleriyle beraber, projesi tarafıma ait bir protokol olmak üzere toplam 7 protokol hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Ayrıca inferruj data iletişiminde kullanılmak üzere, tümü tarafımca kullanılmış, denenmiş, skop ve fonksiyon jenaratörü ile sonuçları kontrol edilmiş devre şemaları, konu ile ilgili hesaplama formüllerini ve yardımcı açıklama tablolarını da bu doküman içerisinde bulabileceksiniz.

Seri ve Paralel portlar ile ilgili açıklamaları ve seri port üzerinden mikrokontrol bağlantısı için basit bir arayüz şemasınıda bu dökümanda bulabilirsiniz.

Assembly kullanıcılarının gözdesi MPLAB programının en ince detaylarına kadar kullanımını da yine bu döküman sayesinde öğrenebileceksiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Akıl-Defterim.rar
    1.8 MB · Görüntüleme: 16
  • mersin universitesi-mikrodenetliyiciler mplab.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 9
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst