mpi kablo ile s7-200 haberleşme sorunu

apex1

Üye
Katılım
30 Haz 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
program kopyalamak için plc ile haberleşme kurmam gerekiyo.adaptördeki mpi usb ve diğer ışık yanıyo.haberleşme hatası veriyor programa.

sanırım ayarlarını yapamadım bilen biri yardım edebilir mi.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
hayır yapmadım nasıl yapıldığınıda bilmiyorum.
 
denetim masasından veya s7 200 programından üst menülerden SET PG PC INTERFACE çalıştırmalısın oradan ara modülü seçmen gerekiyor. mpi üzerinden s7-200 bağlanmak biraz meşakatli.
 
PG-interface den PC-adapter PPI seçeneğini seç ve özellikleri bağlantı kısmından com1 - com2 gibi seçeneği var ise usb olarak değiştir usb seçeneği yok ise usb-MPI kablonun Driver'ını kur.
 
bende tam onu soracaktım bi yerde okudum genelde s7300 lerde kullanılıyomuş mpi galiba.ppi da s7200 de.biraz uğraşayım bakalım. laptop batarya ile çalışırken port çalışmama durumu diye bişey olabilir mi öyle bişeyler yazmışlar da biliyomusun bunun hakkında bişeyler şarja mı takmk gerekiyo. bilgilerin için teşekkürler
 
yarın bi deneyim arkadaşlar teşekkür ederim
 
hocam 'set pg pc interface' ayarına girerek haberleşme ayarlarını yapmanız gerekiyor. yanlış hatırlamıyorsam 187.5kb.te haberleşiyor.
 
PG-interface den PC-adapter PPI seçeneğini seç ve özellikleri bağlantı kısmından com1 - com2 gibi seçeneği ise usb olarak değiştir usb seçeneği yok ise usb-MPI kablonun Driver'ını kur.SET PC /PG BÖLÜMÜNDEN ---pc adepter(ppı)seç---set pc/pg inreface---
selec bölümünden----CP5611(plug play)seç
 
slm arkadaşım set pc/pg interface de pc adapter ppı seçeneği yok bir türlü ayarlayamadım yardım edersen memnun olurum
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Geri
Üst