motoru durdurma

teşekkürler ustacım sağolasın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
şimdi elk_54 arkadaşım. motorlarda nötr olmaz toprak olur. ayrıca sana yapmak isteğin işin pratik noktasını söyliyeyim: stopları seri startları paralel bağlarsan. istedğin butona basarsan çalışır. istediğin butona basıncada motor durur.
 
teşekkürler sayın ustalar.bunuda yaptık saolun.
 
kardes amacım seni kücümsemek falan degil,sadece güvenligin.malum 380 volt ile ugrasacaksın.ben bir kere penseyi kaydırdım demiri eridi,insana ne yapar sen düsün.
Bu uyarımı yaparken diger arkasaların seri baglayacaksın sozünü anlamamanızdan isin acemisi oldugunuzu farkettim.yinede tercih sizin.
benden sadece uyarı.illada kendim yapacan dersen kontrol kalemini elinden bırakma ve her tarafını kontrol etmeden makinaya dokunma.
Bence hiç riske girme ver üç fazı motora sonrada 1 fazıda kontaktörün a1 ne nötr al dolaştır dolaştırabildiğin kadar çarpılmassın geçir switchlerin kapalısından sonra kontaktörün a2 sine ver nötürü switcler basarsa kontaktör nötr olmadığı şiçin çekmez motorda çalışmaz sende çarpılmazsın:))
 
harika ustacım çok sağol teşekkürler ben çarpılmadım zaten lafla çarptılar:D
 
Hepsini birbirine seri bağla ve kumandayı buradan geçir.
 
Sn hackaner fazı a1 ne ver diyorsun bobinden dolaşıp cıkışında ( yani a2sinde ) faz olmazmı taki en son swichin cıkışına kadar. (bu arada swichlerde kapalı durumda iken)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,372
Mesajlar
917,090
Kullanıcılar
450,247
Son üye
moonshine07

Yeni konular

Geri
Üst