motorda kondansatör

mcrazy83

Üye
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
iyi çalışmalar herkese..dalgıç motorlarında( yer altı suyçıkaran santrifüj )) kondansatör ne iş yapar görevi nedir..basit şemasıyla anlatabilen bilgisi olan arkadaşlara
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selamlar,

Sadece dalgıç motorlar için değil, monofaze AC motorlarda kondansatör yol vermeye yani motoru hareket ettirmeye yarar. Üç fazlı motorlarda üç ayrı sargı olduğu ve her birine ayrı bir faz verildiğinden dolayı hareket için herhangi bir faz açısına gerek yoktur. Ancak monofaze motorlarda bu hareketi sağlamak için yardımcı bir sargı ilave edilmiştir. Motora vermiş olduğunuz tek faz hem ana sargıya hem de yardımcı sargıya verildiği için rotor hangi yöne döneceğini bilemez. Bu durumda monofaze kondansatör uygulayarak yardımcı sargıya uyguladığınız gerilim ile ana sargıya uygulamış olduğunuz gerilim arasında bir faz açısı oluşturmuş olduğunuz için rotorun hareket etmesini sağlamış olursunuz.
 
teşekkür ederim usta..
kondansatör bu faz açısını nasıl yapıyo..bildiğim kondansatör depolama işi yapar.
 
Kondansatör yerine göre çok farklı özelliklerde kullanılabilir. Gerektiğinde enerjinin kısa süreli depolanmasında , gerektiğinde filtre görevi görmesinde, gerektiğinde devreye ters akım sağlamasında vs. bir çok özelliği bulunmaktadır. Kondansatör devrede çoğunlukla gerilim tutma özelliğine sahiptir yani gerilim tutucu özelliktedir. Gerilim ile akım arasında 90 derece faz açısı oluşturma özelliğine sahiptir. Bobin ise tam tersi özelliktedir. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst