motorda güç arttırmak

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
Bizim şantiyede benzin pompasında çalışan monofaze kondansatörlü motor yandı aciliyeti vardı bende gittim 3 fazlı motoru kondansatör bağlayarak monofaze motora çevirdim ama dönmedi yüke giremiyor boşta rahatça dönüyor başka bir çare olamaz mı motorun gücünü arttırmak için trifazeda olarak çok rahat dönüyor geçici olarak taktığım trifaze motor 0.75 kw
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aynı güçteki 3 fazlı motor tek fazlı baglanınca milden aynı gücü alamazasın.Birde motoru üçgen bagla belki faydası olur.
 
Sayın yunus kardeşim !
Trifaze motoru kondansatör yardımı ile monofaze olarak kullandığınızda motor gücü 1.73 oranında azalır. Milinden 750 watt güç aldığınız motordan 433 watt güç alırsınız. Onun için bu tip motorlar yük altında randımanlı çalışmaz. Ya aynı güçte monofaze motor almalı, ya da aldığınız motora 3 faz çekmelisiniz. Kolay gelsin.
 
bende öyle yaptım 3 faz bağladım çalıştırdım bu sistem ancak havalandırma sistemlerinde yada yükün az olduğu yerlerde kullanılabilir motor devri alamıyo kalkış felan yapamıyor zor
 
3 ~ Asenkron motoru mono faze çalıştırmak için hız kontrolde bir alternatiftir. (sadece cevablara bir alternatif olması açısından)
 
arkadaşlar elimde 30 kw,lık ama 3000d/d,lık motorum var yapmış olduğum silindir kordon makinesi için en az 1900 nm tork gerekeceğini söylediler bu makinede bana dönme hızı olarak 300 d/d lazım bunu redüktör ile 300d/d,ya düşürürsem bundan 1900nm tork alabilirmiyim byhitit herkese tşkler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst