motor etiketi değerleri

Katılım
21 Haz 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
43
sayın arkadaşlar elimde bir tane kompresörü çalıştırma amaçlı kullanılmak üzere bir elektrik motoru var.ama motor etikende üçgen 380 v ve yine altında üçgen 430 v yazıyor bu ne demek.bu motoru niye yıldız bağlıyamıyoruz :confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
50 hz de 380 volt, 60 hz de 430 volt olmalıdır. Tabı 60 hz de devırde artacakdır. Neden yıldız calıstırmak istiyorsunuz. Motor gücü büyükse, üçgen baglanacak şekılde sarımı yapılmısdır. Sadece yıldız üçgen yol verebılırsınız.
 
kardeş bu motor 8 kw. ilk kalkışta çok fazla akım çekiyor ama kıasa süreli tabi motor devri alınca düzeliyor.benim anlamadığım neden motor etiketinde üçgen 380 ve yine üçgen 430 volt yazdığı.bu motor yıldız bağlansa ne problem olur
 
üçgen 380V. yazıyorsa bu motoru yıldızda bağlayabilirsin üçgen bağlantıda her bobine 380V. gelecektir yıldız bağlantıda da her bobine 220V. geleceğinden bobinlerde yanma durumu söz konusu değil.
ancak motorun 8kw olduğunu düşünürsek bu motora direk yıldız değil yıldız-üçgen yol vermelisin..
 
Kompresör motoru olduğu için, Y / üçgen çalıştırmanız daha uygun olur.Eğer tam yükleni-
yor ise, Yıldız çalıştırmanız halinde,motorunuz yanar.Motoru,üçgen çalıştırmak zorundasınız
 
Arkadaşım kısa öz kafanı fazla karıştırmayalım hiç bir problem yok bağla....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,280
Mesajlar
916,404
Kullanıcılar
450,106
Son üye
orhanyildiz07

Yeni konular

Geri
Üst