Motor bağlantı

ATESOGLU

Üye
Katılım
3 Tem 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar herkeze kolay gelsin elimde bir klima fan motoru var motoru söktük enerji verip çalıştırıcaz öyle zannediyorum ki 3 hız kademeli bir motor monofaze ve 4 adet kablo çıkıyor içinden kırmızı mavi sarı kave bunları kombine edip ohm metre ile ölçtük fakat bağlamaya cesaret edemedik bildiği bir taktik veya yolu olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
seri lamba kullanarak enerji verirsen iyi olur.bence önce mavi-kırmızı veya mavi-kahveyi dene.
 
hocam nasıl bir taktik o açabilirmiisn biraz rica etsem
 
eğer 4 adet kablo varsa o motor 3 kademeli değil 2 kademeli hıza sahiptir.. o dört kablodan biri nötr diğeri ortak faz , yani ortak faz geriye kalan iki adet kabloya faz vererek motoru iki ayrı devirde döndürecektir.kablolardan birine faz diğerine nötr ver,motorun iki farklı devirini buluncaya kadar kablo bağlantılarını değiştir.
 
Sn.arkadaşlar ;Bu motor bence 2 fazda çalışan bi fan motorudur.Üzerinde bi kondansatör olmalı.İki uca faz verdiğimizde 1. kademe hızda çalışır sabit uç kalıp diğer ucu 3. kabloya bağladığımızda 2 devir ve en son kalan 4. uca bağladığımızda da 3 devir çalışıyordur.Amerikan klima motorlarına bakarsak bu uçları bulabiliriz.Kolaygelsin.
 
220 yi sisteme direk vermiyorsun.bir lamba üzerinden dolaştırıyorsun yani fazını nötr direk motor iki kademeli diye düşünüyorum mavi-sarı köprüde olabilir(nötr)diğer iki uç kademeler.
 
eyupbakan arkadaşım mantıklı ama etiketinde 220 volt yazıyo o şekilde olsa 380 yazmamazmıydı. birde seric dostum ya ben sordum bidaha açıklamışssın ama yine anlamadım :p kusuruma bakma seri bir lamba üzerinden fazla nötr mü vericem bağlarken yanlış bir bağlamaya karşı motorumu korucak sargılardan önce lambanın direncimi yanıcak
 
evet koruma amaçlı aynen yazdığın gibi........
 
3 faz bir motor olma ihtimalide var. Klimanin elektronik kisminda motor hizini inverter ile ayarliyorlardir. Elinizdeki motor da yildiz baglanti yapilmasi gereken 3 faz asenkron motordur bence.
 
Son düzenleme:
klimadan pek anlamam ama 3 fazlı üretildiğini duymadım.. + 3 fazlıysa eğer yıldız bağlantısı motor içindedir zaten dışarı çıkan 4 kablodan bahsediyor arkadaş.vede etikette 220 volt yazıyormuş.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst