Monofaze motor kalkış sorunu

Metehant

Üye
Katılım
6 Mar 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
23
Öncelikle merhabalar, forumda ilk konum, bir konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Elimde 220v 4.5 amper bir motor var, motor kalkış yapmıyor, motora kalkışta azıcık dokunup hareket ettirirsem kalkışı yapabiliyor. Motorun içinde 1 adet 25uf 450v daimi kondansatör var, bende azıcık araştırma yaptım ve sorun bana kondansatör kaynaklı gibi geldi. Bugün elektrikçiye gittim 25uf yoktu bende 20uf 450v kondansatör aldım ve motor yine kalkış yapmadı.
Benim sorum şu, sorun aldığım kondansatör düşük kapasiteli olduğu için mi yaşandı yoksa motorda başka bir problem olabilir mi? Hepinize teşekkürler
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kondansatörle seri bağlanan, yardımcı sargı, merkezkaç anahtarı (arka kapakda bulunur) birinden biri devre tamamlamıyorsa, sargı yanık, kopuk ise, kondansatör arızalı ise motor kalkış yapamaz. Belirttiğin gibi, elle yardımcı oldugun takdırde yol alabilir.
Bobınajcıya, eskı kondansatörün sağlamlıgı kontrol ettirseydin..
 
Büyük ihtimalle kalkış kondansatörünün kapasitesi yetmiyor.Keşke 25uf degilde daha yüksek bir tane alıp taksaydınız.Yapacagınız en basit deneme elinizdeki eski kondansatörle yeni kondansatörü parelel baglayıp çalıştırmayı deneyin.Eger yer müsaitse bu şekilde kullanırsınız.yok yeriniz müsait degilse 25Uf dan daha yüksek (47uf) bir kapasitör alıp takın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst