Monofaze motor için Kontaktör ve Termik Bağlantısı

dk.dogukoc

Üye
Katılım
4 Tem 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
Herkese merhaba eski konulardan birisinin içine girdiğimde bir mesaj ile karşılaştım. 5-6 sayfa yorumdan sonra kafam karıştı biraz. Tekrardan sormak istedim. Monofaze motor için Kontaktör kullanımı soldaki gibi yapılıp kontakların yükü hafifletilmeli. Termik kullanımı ise sağdaki gibi olmalıdır şeklinde anlam çıkardım. Herhangi bir yanlışım var mı acaba.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    123.3 KB · Görüntüleme: 135
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Soldaki kontaktorlu semanin yazdığınız gibi faydası olabilir.Termikli sağdaki semahın ise mahsuru olabilir. Şöyleki atiyorum ; termikgin akim ayarı 3A olsun , semadaki gibi bağlayınca 3A ayarı 1A e mi dusurmeli ? Buraya takildim, cevabını bilemiyorum.
 
Her iki şemada doğru. Termiğin ayarı değil de motor çalışma akımı diyelim ki 2A olsun. Termik ayarı da 2A olarak ayarlanır.

Ancak ben genlde düşük güçlü monofaz motor kullandığım için termik kullanmıyorum. Sigortadan kontrol için kontaktöre ve kontaktör çıkışından direkt motora giriyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı ama ek tedbir için termik bağlanabilir.
 
@sami inci abinin dediği gibi yaparsan termik ayarını yine 2A motor için dersek, termik ayarın 2/3=0,67A olmalı.
 
faz kablosu kontaktor ve termigin iki kutbundan seri geçirilip motora bağlandiktan sonra nötr kablosu da kontaktor ve termigin boştaki kontaklarindan seri geçirildikten sonra motora baglamak da tercih edilebilir bi yöntem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst