Monofaze 3 ayrı sayaçtan trifaze sistem kurulur mu?

yaydemir

Üye
Sayın ustalarım,
Müstakil 3 katlı evimde 3 adet monofaze sayacım mevcut. ( üst katlar boş). Hepsine ayrı abonelik mevcut. Garajıma trifaze şarj cihazı aldım.
Sorum şu: her bir sayaca gelen fazdan birer adet alarak, garaja götürüp cihaza bağlasam sorun olur mu? trifaze sayaç almam şart mı? zaten ayrı ayrı faturası geliyor. her bir sayaç, her bir fazın çektiği kadar mı döner, yoksa üçü birden üç kat (yani fazla) mı döner? fazla mı fatura öderim? yoksa saatler arasında bölüştürülür mü?
bir diğer soru bu sistemde L1, L2, L3 sırası fark eder mi? ( toprağını sistemden ayrı yapacağım en yakına bakır çubukla gömeceğim).
cevaplarınız için teşekkür ederim.

Olmaz.

Her kata ayrı faz geldiğini nasıl doğruladınız?

Müstakil ise her kata ayrı sayaç olması normal değil. Bağımsız alan görünüyor ki 3 ayrı sayaç var. 3 ayrı abonelik var.

Sistemde kaçak akımlar var. Kaçak akımlar atacaktır.

Sıkıntılı iş. 3 abonelik aldıysanız birde trifaze 4. Abonelik alacaksınız görünüyor.

Her bir sayaca farklı fazların bağlı olduğundan eminseniz teorik olarak sıkıntı yok. Her fazdan dengeli akım çekilirse sayaçlar eşit yazar, farklı akımlar geçerse ona göre değer yazarlar. Kaçak akım mevzu serkan beyin söylediği gibi sıkıntı olur.

teşekkür ederim, her biri bağımsız, (ilerde çocuklar gelsin diye), ana panoya 3 adet çok kalın faz geliyor, her bir ayrı saate giriyor)

Sistemde her sayaca ayrı faz geliyorsa enerjiyi sayaç çıkışından dairenin dağıtımına girmeden alınır.

Bu hat garaja kadar çekilir ve garajda sisteme uygun şekilde pano ile düzenlenirse olur. Uygun kaçak akım ve sigortalar ile yapılacak. Ancak şarj cihazı bir nötr istiyorsa nasıl olacak onu bilemedim. 3 faz ve toprak ise sorum yok.

Şarj cihazınızın marka modeli nedir? Cihazın gereksinimlerine bakalım.

hocam dengeli akım geçerse eşit yazar konusunu şöyle mi anlamalıyım? örneğin 30KW çektim, 10-10-10 mu yazar, 30-30-30 mu yazar saatler? (çok saçma bir soru olduysa kusura bakmayın)

vestel (zes) 32 amper, 400V AC, nötr istiyor, 5 giriş,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…