monofaz reaktif güç röleleri

evliya

Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
196
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar monovaz reaktif güç röleleri için tek fazlı kondansatörler gerekli bunlar piyasada mevcut mu yoksa trivaze kondansatörleri gerekli bağlantısı yapılarak mı bunlar bunlar elde ediliyor bi soru daha monofaz kondansatörleri 3 faz arasında nasıl bağlarım en yüklü olan fazlaramı yoksa her faz için bağlanırmı
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn. evliya

* Monofaze kondansatörler, piyasada mevcuttur. Trifaze kondansatör alıp, monofaze bağlantı yapma durumu zorunlu şartlarda tercih edilmektedir.

* Monofaze kondansatörü her faza bağlamak zorunda değilsiniz. Hangi fazda fazla yüklenme varsa sadece o faza bağlayabilirsiniz. Fazlar arasında dengesizlik varsa tercih edilir.
 
diyelim ki bi fazda 12 A diğer Faz 13 A diğer faz 20 A çekiyor bu kondansotörü 3. faz ile hangi faz arasına bağlanılır
 
arkadaşlar monovaz reaktif güç röleleri için tek fazlı kondansatörler gerekli

demişsiniz konuyla bunun bir ilgisi yok tek fazlı olan ölçü aletidir onunda anlamı ag dağıtım panosundan tek akım trafosundan gelen bilgiden dolayı monofaze şeklinde adlandırılmıştır ölçü aleti eğer trifaze reaktif güç kontrol rölesi denirse bilgi alınacak olan akım trafosu sayısı 3 adet olacaktır.Mantık burdan kaynaklanmaktadır

gelelim sorunuza monofaze olan bir ölçü aletine üç fazlı kondasatör bağlayabilirsiniz ki en doğrusu budur çünkü kompanzasyonda çalışılan gerilim sistemi 3 fazlı gerilimdir 400v-480v-525v vs.Yani alet monofaze diye kullanılacak kondasatörlerde monofaze olacak diye bir teori yoktur eğer kullanacğınız monofaze reaktif güç kontrol rölesinin kullanım klavuzunu incelerseniz göreceksiniz ki K ve L diye alete giriş uçları görülecektir Bu girişler akım bilgisi girişleridir. işte bunu anlatmak istemiştim size eğer 3 fazlı bir ölçü aleti olacaksa 6 adet bilgi girişi olacaktır(ölçü aletine).

umarım yardımcı olmuşumdur
 
Sn. evliya

* Eğer hepsi monofaze yüklerse, her faz için monofaze kondansatör kullanınız. 3. fazda daha fazla yük olduğu için, daha fazla monofaze kondansatör kullanabilirsiniz. Ya kademe olarak fazla, yada güç olarak fazla ama monofaze kondansatör kullanırsınız.
 
peki monofaz kondansatörü 3. faz ile hangi faz arasına bağlayacam
 
sn evliya,monofaz (bir faz) olduğuna göre faz-nötr uygulayacaksın.3.fazdan beslediğin kondansatörün diğer ucuna nötr bağlayacaksın.difaz olsaydı iki faz arasına bağlayacaktın...selametle
 
sayın evliya arkadaşım eğer monofaze kondansatör bağlayacaksan eğer imkanın varsa sistemini kontrol et ve fazlarını takip et hangi özellikle hangi fazda reaktif yük çekecek alıcılar bağlıysa sende monofaze kondansatörü o faza bağla daha çok memnun kalacaksın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,904
Kullanıcılar
450,006
Son üye
alany

Yeni konular

Geri
Üst