Kazuya5587
Katılımcı Üye
Yakın zamanda yurtdışında çok satılan mobil punta makinesini aldım. 0.10mm nikeli ve gördüğüm kadarıyla 0.20mm'ye kadar nikel şeridi eritebilecek bir kuvvette. Daha ötesi ise zor diyorum. Yüksek amper değerini yakalamak için genelde diy projesi olarak mikrodalga fırın trafoları kullanılıyor. Bu kadar küçük bir alete bu teknolojinin sığdırılması bana enteresan geldi. Birisi de "aynısı bende var 500 amper veriyor" yazınca içini açmak şart oldu.
Ne derler? şapka düştü kel göründü. Açtım içini ve hala aldığıma pişman değilim ama adamlar bir şeyi nasıl ucuza yapar ve Türkiye gibi 30 euro limiti olan ülkelerin gümrüğünden geçiririz diye mühendislik yapmışlar.
Seri kullanım için uygun olmasa da evde ufak tefek punta yapacaklar için iş görür.
Ne derler? şapka düştü kel göründü. Açtım içini ve hala aldığıma pişman değilim ama adamlar bir şeyi nasıl ucuza yapar ve Türkiye gibi 30 euro limiti olan ülkelerin gümrüğünden geçiririz diye mühendislik yapmışlar.
Seri kullanım için uygun olmasa da evde ufak tefek punta yapacaklar için iş görür.