Mitsubishi melsec A1Scpu -A1SD71 yardım!

fractal

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yaş
39
mitsubishi melsec a1scpu plc ye bağlanmaya çalışıyorum ama bağlanamadım sc-09 kodlu kablo bağlantılarını netten buldum ama olmuyor.bu plc ye hangi kablo ile nasıl bağlanabilirim?haberleşme ayarları nasıldır.?

2.a1sd71-s6 pozisyon kontrol modülünede bağlanıp program atmam gerek buna hangi kablo lazım .haberlerşe ayarlarını nasıl olmalı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sc-09 kablo ile bağlanabilirsin. Kabloyu kendin yaptıysan bir hata vardır.
 
Daha önceden sc-09 kablosu yaptım sorunsuz çalışdı. Kullandığın IC lerin dökümanlarını okursan sana yol gösterir ve hatanı bulursun..
 
kabloyu aldım a1scpu ya bağlandım.peki a1sd71-s6 motion plc nasıl bağlanıcam.herşeyi denedim olmadı.plc tipini motion seciyorum.plc yi de a171s seciyorum olmuyor...

birde mitsubishi plc programı çekmede şifreli kırılabilirmi bu?
 
A1sd71 yanlışIm yoksa pozisyon modülü. Motion cpu değil. Ama mesajın sonuna A171 s yazmışsın. A171s motion cpudur. Aynı kablo ile bağlanırsın fakat sadece gx developerla değil birde yanında sw3-rnc gsv diye bir programı var. Onunla programlarsın. Yani bu çift cpu lu bir plc bir taraf gx dev. diğer taraf sw3 ile programlanır. Şifre için ise com-lite32 ile bulunabilir. Ama zahmetli . Win 98 ve seri portlu pc gerekli.
 
bu motion unitesi ile from ve to komutlarını kullanarak haberleşmedim.şimdi plc tarafındabir ünite giriş yanında bir ünite çıkış.onların adresleri x40--- ve y50--- cpu dan direk motion cpu ya giden kablo var.şimdi bu 2 motion cpu ların adresi nedir.neden from ve to komutlarım hata veriyor...
örneğin yukardaki bilgilere dayanarak ben 1.motion için from h20 k600 d1 k1 diyorum ama hata veriyor...
 
Anladığım kadarı ile sizdeki motion cpu değil. Pozisyon kontrol kartı. GX developerda Sol tarafta Plc plc parameter bölümünde I/O assigment diye bir bölüm var. Burada rack'a dizmiş olduğunuz kartları tanımlamanız gerekir. İnput 0.slot output 1. slot motion kartlarıda kaçıncı sırada ise special 32point gibi olması gerekir. Projeyi böyle kaydettikten sonra from komutunda atıyorum motion 2. slotta ise H2 K600 K1 yani baştaki ''H'' kaçıncı slotta olduğunu belirtir. Yanlış yazılıp cpuya yüklenirse hata verir. Siz yeni program mı yazmak istiyorsunuz? Yoksa olan programda değişiklik mi yapmak? Bunuda belirtin...
 
iki tane rack var.birinde acpu ve1 giriş 1 çıkış ünitesi var diğerinde ise bu eski a1sd71-s6 iki adet ünite var.pilleri bittiği için programları silinmiş.yeni program yazmak istiyorum.
 
1. Rackta giriş modülü ve çıkış modülü. 16lı ise h0 ve h1'i işgal eder. Rackts boş yuva var ise bahsettiğim parametrelerden empty seçip boş bırakırsın. Motion modüllerde rackdan diğer racka geçtiği için h2 ve h3te işgal olacağı için h4 ve h5 ilk motion slot h6 ve h7yide ikinci motion slotun işgal ettiği alanları ifade ediyor. Sizde bunlar için 1. Için H4 2.için H6 K600 K1 gibi olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst