mini fırın rezistansı değişimi

yılmaz001

Üye
Katılım
15 Ara 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
merhaba arkadaşlar. arçelik suf4000 meb mini fırın aldım. ancak bu ürünün ısınma süresi yeterli gelmiyor. üstünde 1640 watt yazan bu ürünün rezistanlarını daha güçlü 3500 watt gibi bir rezistansla değiştirmem mümkün mü? çalışır bunun için sadece rezistan kısmını değiştirmem yeterlimi. kesin bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim. veya bunların gücünü arttırma gibi bir şansım varmı. çünkü araştırdığımda yasal olarak kısıtlama getiriliyor gibi bişeyler çıktı karşıma. emin değilim çünkü yeterli bilgim yok yanlış anlama ihtimalimde var. vereceğiniz cevaplar için teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Rezistanslarının çalışıp çalışmadığını kontrol ettiniz mi? İkisi de çalışıyor mu? 1640 watt o boyuttaki fırın için yeterli olmalı normalde.
 
evet ettim çalışıyor. ancak şöyle bir durum var. aldığım fırında rezinstans da hiç kızarma olmuyor ve tam ısınma 12 dk dan fazla sürüyor. bana gelen numune bir fırında rezinstans hemen kızarıyor ve aynı dereceye max 4 dk da geliyor.
 
Genelde seri bağlantılı rezistanslarda kızarmama durumu olabiliyor. Kızaran rezistanslı fırında bağlantı paraleldir.
 
paralel bağlantı yaptırsam güç artişi olurmu. ısınma anlamında
 
Seri bağlıyken 1640watt olan toplam güç paralel bağlantı olunca 2 katına çıkar her bir rezistans için. Yani 3280+3280watt olur bunu da tesisat çekmez ev sigortası 15 amper hemen atacaktır. Yani kızaran rezistans için rezistanların paralel bağlandığında daha düşük güçte olmaları lazım mesela biri 1000watt diğeri 750 watt gibi.Ya da 1000 watt alta 1000watt üste bağlanabilir toplam 2000wat gücü olur ısı da fazlasıyla artar.
 
iş yerimde kullanıyorum ve sanayi elektriği mevcut. elektrik sayacıma kadar bütün sigortalar minimum 30amperlik. tesisat kaldıracak düzeyde ancak mevcut fırın kaldırırmı. yangın çıkarmayım sonra :)

numune fırından bahsetmiştim. onu gün içinde kullanırken arka tarafından şase yapmış ve kıvılcım çıktı diyor gören. baktıgımda bağlantıda hiç bir proplem olmadığını ama arkada elektrik girişinin karardığını plastiğinin eridiğini gördüm. sanırsam bu bahsettiğin durumdan kabloların fazla ısınmadan dolayı olduğundan kaynaklandı dediğin gibi bi durum. şalteri attıramadı yangının ucundan döndük. bu rezitansı güçlendirirken aynı zamanda güvenilir olduğundan nasıl emin olacağım banlıyamadım. ben elektrikten anlamam terim olarak. bu işi bir bilene yaptıracağım. ancak herkez usta bu devirde. onları doğru bir şekilde yönlendirebilmem yada yapılan işin doğruluğunu anlamam gerek. oyüzden sizden ricam yaptırmam gerekeni anlıyabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim. :)
 
Her iki rezistansıda 1000 wat yaptırırsan gayet guzel işini görür. Aşırı yük bindirirsen sigorta yüksek amperde olduğu için atmaz fakat tesisata ve fırının kablosu ve fiş priz sürekli yanıp arıza meydana getirir.
 
teşekkür ederim. yarın gidip yaptıracağim. sonuçu yazarım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst