Mini el matkabı için şarj devresi talebi .

Merhabalar 20 TL'ye bit pazarından küçük el matkabından aldım üstünde 4.8v yazdığı için 5v şarj cihazına bağladım ancak tepki vermedi bende 12v adaptörü denedim bu sefer şarj ışığı yandı ancak matkapta dönme vb. Olmadı biraz şarjda bırakınca kötü bir koku geldi yanıktan ziyade aşırı ısınmış bir şeyin kokusu gibiydi bende söktüm. şarj kısmının üstünde 1 direnç ve led var idi sadece bataryadan motora giden direnç ise tamamen yanmış okunmuyor. Bataryayı motora değdirince motor döndü motor ile batarya sağlam. Batarya ni-cd 4 adet seri bağlı şekilde ve motoru çalıştıran kısma bağlı açma kapama tuşu bulunan on tarafta bir led mevcut. Cihazın hem güvenli hem daha sağlık hemde kullanılabilir olması için bir şarj devresi arıyorum basit bileşenler ile yapmak mümkün ise memnun olurum yahut almamı onerebileceginiz bir hazır devre mevcut mudur?

Uzun yazdığından mükellef işin kısası motor batarya sağlam cihaz üstünde aktif kompanent içeren herhangibi bir şarj devresi yok bataryalar 4 adet nikel kadmiyum seri bağlı bunun için basit bir şarj deşarj devresi mevcut mu acaba.

İlk önce bms devresi ihtiyacınız var.

4 adet seri Nikel pilleri 5.6 volt 100 mA ile şarj edebilirsiniz. Yüksek voltaj yada yüksek akım bil grubuna zarar verecektir.

piller Nikel olduğu için bms e gerek yok.

4 adet seri Nikel pilleri 5.6 volt 100 mA ile şarj edebilirsiniz. Yüksek voltaj yada yüksek akım bil grubuna zarar verecektir.

piller Nikel olduğu için bms e gerek yok.
Teşekkürler efendim ancak 5.6v şarj aletini nerden bulabilirim ojinalindeki gibi üstüne direnç atmam yeterli olur mu? birde orjinal şarj aleti 9v sanırım

Teşekkürler efendim ancak 5.6v şarj aletini nerden bulabilirim ojinalindeki gibi üstüne direnç atmam yeterli olur mu? birde orjinal şarj aleti 9v sanırım
genç adam, ifade dilini biraz daha geliştirmeni tavsiye ederim. elindeki mini el matkabı değil, şarjlı vidalama ve 6 voltluk adaptör şarj için yeterli olacaktır. ni-cad piller enerji veriyormuş taklidi yaparlar ama iç dirençleri ölmüştür. yani bir tane vida sıkamazsın. bu amcaların en büyük zaafı tetiklerinin çok adi olup bozulmasıdır. 12 volt adaptör kullanarak kendi kalene gol attın. ilk önce tetik araştırması yap, zaten direnç filan üzerinde olacaktır. hazır elin değmişken pillerini de 18650 pil ile değiştir. tabii şarj adaptörünü de değiştirmeyi, yani uygun olan adaptörü kullanmayı ihmal etme. nasıl yapacağım diye sorma, youtube de onlarca video var izleyebilirsin.

Eğer imkan varsa lityum pil dönüşümü daha kolay ve mantıklı olur. Antalyada iseniz dönüşüm konusunda yardımcı olabilirim.

Eğer imkan varsa lityum pil dönüşümü daha kolay ve mantıklı olur. Antalyada iseniz dönüşüm konusunda yardımcı olabilirim.
Senin bu kadar iyi niyetli olman , bilmeyen birileri tarafından yav bu adam organ mafyası falan olmasın algısı oluşturabilir

Son düzenleme:
Teşekkürler efendim, elimde sağlam 18650 pil var iki tanesini sığdırabileceğim kadar boşlukta mevcut ayrıca şükür ki diğer hiç bir parçada sorun yok. Bms devresini eski bir powerbankten söksem iş yapar mı acaba yoksa motor çok akım çekeceğinden bms keser mi? Powerbank üstünde 5v 2.1 A çıkış verebileceği yazıyor.

Elimde sağlam pil mevcut ustam ayrıca Antalyadayım ancak merkeze uzağım malesef. Bms için Powerbankten soktuğum kartı kullansam olur mu acaba yoksa uygun bir kart mı almam gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…