mikrodenetleyicileri kullanarak projeler yapmak istiyorum

nushel

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim.her geçen gün mikrodenetleyicilere olan ilgim ve merakım artıyor.pic deneme kartı,digital saat,step motor gibi çalışmalar yaptım. Mikrodenetleyiciler üzerinde kendimi geliştirmek istiyorum.sizlerden bana faydalı olabileceğini inandığınız proje isimlerini önermenizi bekliyorum. deneyimli hocalarımızdan ,ustalarımızdan ve tecrübeli arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum...

özellikle mikrodenetleyici ve sensörlü projelerde yardım istiyorum.ilginizi bekliyorum. sevgilerimle..
 
Mikrodenetleyici konusunda ne aşamadasın bilmiyorum ama sensörlü devreler ilgini çekiyorsa analog çıkışlı sensörler üzerine çalışmanı tavsiye ederim. Yaptığın projelere bakacak olursak anahtarlama şeklinde çalışan basit aç-kapa mantığıyla çalışan sensörlerle uğraşıpta vakit kaybetme. Aşağıdaki konu aslında başlangıç için sana tavsiye edebileceğim bir proje olabilir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/thermokupul-Çıkışını-kablosuz-olarak-nasıl-taşırız.30391/
 
öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. mikrodenetleyicilerden sadece microchipin çok yaygın olan (16f684, 628,877)picleriyle uygulamalar yaptım.ayrıca pic i basic dili ile programlamayı biliyorum(orta seviyede).ama sensörler hakkında pek fikrim yok. hedefim mikrosensörler ve denetleyiciler üzerinde uzmanlaşmak.bu işlerde yeniyim.gerçekten çok hevesliyim.tecrubelerinizi ve yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum:)

nette thermocouple ile ilgili adc0808 ve at89c51rc2 kullanılarak yapılan ısı kontrol cihazı devresi bulabildim.hemen hemen bütün siteleri araştırdım,sadece bunu buldum.acaba elinizde thermocouple devre şeması varmı kart yapmak istiyorum.at89c51rc2 mikrodenetleyicisi ile hiç uygulama yapmadım. piclere göre nasıldır ve temin edilebilr mi bilmiyorum.bu konuda nettede birşey bulamadım.yardımlarınızı bekliyorum.

herşey için teşekkür ederim..
 
Termokupullarda diğer sıcaklık sensörleri gibi ortam ısısına göre değişken çıkış voltajı veren bir sensördür. Bu durumda termokupul çıkışına bağlanacak ADC ihtiva eden bir pic (16F877 de var, 628 ve F84 te yok) okunan değeri sayısal dataya çevirir. Sayısal değer işlenerek microcontroller da gösterimi yapılır.
Basic bilmen gayet iyi. Çünkü ben de basic biliyorum. ADC için de external bir çeviriciye ihtiyaç duymadım. Aşağıda Erol hocanın adc ile ilgili detaylı açıklaması var. Göz aratsan ADC olayını çözmüş olursun. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • pic-basic-pic-programlama ete.zip
    1.9 MB · Görüntüleme: 0
3 tane 8x8 lik dotmatrisi yanyana koyarak kayan yazı çalışması yapıyorum internetten bu konuyla ilgili nette ne varsa uygulamaya çalıştım netteki uygulamaları proteusta gerçeklediğimde çalışması gerekirken çalışmadı halbuki orada yapılanları harf harfine uyguladım.16f628 ve çoğullayıcı olarak 74hs154 kullandım gerçekten çalışan bi devre bilen varsa bana gönderebilir mi yada bu konuda iyi olan abilerim yardımcı olabilirmisiniz..
 
sitedeki web adreslerinden indirilme işlemi yapılamıyor ve bende mekatronik kulübü yazdırmak istiyorum kodları basicde hazırladığımda hatta yoktu ancak simüle programında istediğim yazı oluşmadı ve bende başka bi programda yazarak denedim asemblerda denedim olmadı mikro c de denedim gene olmadı yazdığım programı derleyemedim bi türlü pic c yi de kullanmayı bilmiyorum bi türlü beceremedim ayrıca bu sitedende inceleme yapmıştım ama download programında indirme işlemini gerçekleştiremediğimden gene başladığım noktaya geri dönmüştüm. acaba benim içinde mekatronik kulübü yazarmısınız..
 
IDM kullanıyorsan alt tuşuna basarak indirme linkine tıklarsan indirebilirsin.
 
Önce Kolay gelsin.
şimdi sırayla 16 serisi picleri kavradıysan artık 18 serisi piclere geçmeni tavsiye ederim. örnek olarak 18f452 yada 18f4520 daha sonra 18f2550 veyahut 18f4550. bunları Basic syntax a sahip programlama dilleri ile programlayabilirsin. ama bu arada yavaş yavaş C ye geçiş yapmanı tavsiye ederim. CCS C, Hitech ilk olarak çalışacaklarındır bence.
Bunlarla çalışırken Basit led yak Söndür den Sonra

Buton Kontrolü, İnterruptlar (Timer0,Timer1,Timer2,İnt0,İnt1 vb)
2x16 AlphaNumeric Lcd ile bir Proje (Adını Felan Yazdır)
ADC (Analog/Digital Conv) ile LM35 Isı Sensörü
DS1820 ile (Dallas OneWire) ile Isı Sensörü
Sht11 ile Isı Ve Nem Sensörü
EEPROM uygulamaları (24c256 benzeri i2c protokolü ile çalışan)
128x64 Graphical LCD uygulamaları.
Rs232 ile seri iletişim,USB ile iletişim
zaten bir noktadan sonra olay gelişmeye başlar.
kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst