Microsoft, Windows 8 çoklu monitör desteğini geliştiriyor.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Microsoft, Windows 8 işletim sisteminin son rötuşlarını yapıyor. Bunlar arasında çoklu monitör desteği de öncelikler arasında.

Kullanıcı deneyimi takımının program yöneticilerinden Mark Yalovsky, bu özellikle ilgili bazı detaylar veriyor. Bunlar çoklu monitör kullanımında görev çubuğu seçenekleri.
Microsoft, geri bildirim programından %14 masaüstü ve %5 dizüstü PC kullanıcısından topladığı verilerle çoklu monitör özelliklerini geliştirdi. Buna göre monitörler üzerinden Metro uygulamalarına erişim, sistem arayüzüne erişim kolaylığı, Metro ve masaüstü uygulamalarının yan yana kullanılabilmesi öne çıkıyor.

Bir sonraki aday sürümde yalnızca ana ekranın değl, tüm ekranların kenar ve köşeleri de canlanacak. Yani tüm ekranların köşelerinden Metro arayüzü çalıştırılabilecek ve uygulamalar arasında geçiş yapılabilecek. Uygulamaları başlatmak veya herhangi bir uygulamayı ekranlar arasında taşımak için de birçok seçenek eklendi. Başlat menüsünü Win+PgUp kombinasyonu ile ekranlar arasında taşıyabilme ve istediğiniz ekrana sürükleyebilme yeteneği de bunlardan biri.

Microsoft, monitörler arasında fare davranışını da düzeltmiş görünüyor. Yani iki ekran arasında farenin farklı koordinatlara kayması da tarihe karışıyor.

Alıntıdır.Kaynak: hARDWAREMANIA
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst