Micromaster 440 ve motor sorunu

Baltor

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar merhaba,tesisimize yeni alınan ancak hala devreye alamadığımız 110 KW lık Micromaster 440 sürücüsüyle ilgili bir sorum var.Öncelikle sürücüler konusunda oldukça yeni olduğumu söyleyerek probleme geçeyim.Sürücüyü 90kw lık bir pompa motoruna taktık,ancak cihazı çalıştırırken 5 ve 9. pinlerini kısa devre yapınca aynı baraya bağlı yüksek kw li bir-iki motor ve kendi motoru toprak kaçak röleleri yüzünden devreden çıktı. Biz de harmoniklerden kaynaklanan bir problem olabileceğini düşünerek gerekli topraklamaları yaptık,örneğin besleme ve motora giden kaplo zırhını her iki uçtan topraklamak,diğer motorların bağlı olduğu toprak hattından ayırmak için başka bir toprak hattına bağlamak gibi. Ayrıca giriş ve çıkışa hat reaktörleri takıldı (şok bobini). Topraklamanın faydasını biraz olsun gördük ; diğer motorlar devreden çıkmadı ancak 90kwlik kendi motoru bu sefer yine devreden çıktı. Biz de toprak kaçak rölesini iptal ederek tekrar denedik ancak bu sefer yine başka yüksek kw li bir motor ve kendi motoru devreden çıktı.(Yani min frekans olan 10 hze kadar ve geriye doğru motor çalıştı ancak F0003 hatası vererek motor trip etti.) Son durumda aklıma sadece parametre ayarlarıyla ilgili bir problem olabileceği ve girişe EMC filtre takmak geliyor,olmadı siemens servisini çağırmayı düşünüyoruz. Sizce problemin kaynağı ne olabilir,şimdiden teşekkürler..

Not: Sürücü motor arası mesafe yaklaşık 300m ve giriş çıkış hat reaktörleri takılıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bir şekilde gerilim düşümü olabilirmi hattında? Topraklamanın iyi olduğunu varsayıyorum!! Güç kablonun sürücü ve motortarafını ekranlamışsın sanırım ancak motor gövdesi harici topraklama yapıldı mı? Eğer gövde topraklanmadıysa topraklamakta fayda var. Sürücüyü pompa-fan modunda devreye aldıysanız birde vektör deneyin mutlaka. Yani P1300=?
Eğer 2 ise 20 yapıp test edin.
 
sürücü ile motor arası max uzaklık 100m diye biliyorum.Mesafeden olabilir.
 
Bende sürücülerle ugraşan biri olarak mesafenın max 100mt olacagını belırtmek ısterım.(mm440 sıemens)
 
evet bende mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum. birde şu konu var inverterin kataloğundan bulabilirsin sanırım, sürücün içindeki tetikleme frekansı var Carrier Frequency diye geçiyor. bunu değiştirmek mesafe etkisi olduğunu okumuştum araştırır ve dersin belki. kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst