Meslek liselilerin sayısal dersleri arttırılıyor...

mesutelb

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,201
Puanları
156
Milli Eğitim, Öğrenci Seçme Sınavı'nda meslek liselerine uygulanan katsayı sisteminin kaldırılması üzerine müfredatta düzenleme yaptı...

Yalnız gene geç kalarak...Çünkü okulların açılmasına bir hafta kaldı ve program değişecek....
ÖSS sistemi değiştikten sonra, meslek liselerinin müfredatında değişikliğe gidilmesi gündeme gelmişti. Meslek liselerindeki kültür derslerinin azlığı öğrencilerin her zaman şikayet ettiği bir konuydu. Bakanlık bununla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Talim Terbiye Kurulu aldığı bir kararla tüm ortaöğretimdeki ders saatlerinde değişiklik yaptı. Her ne kadar anadolu ve normal liselerde de değişiklik yapılmış olsa da en büyük değişiklik meslek liselerinde yapıldı.


Bakanlık, meslek liselerinin mevcut alan derslerini azaltmadan seçmeli matematik, fizik, kimya, biyoloji ve geometri gibi dersler koydu.



Talim ve Terbiye Kurulu, YÖK'ün 2010 yılından itibaren uygulayacağı yeni üniversiteye giriş sistemine paralel olarak tüm liselerin haftalık ders çizelgelerini yeniledi. Bu kapsamda yeni üniversiteye giriş sisteminde ayrı bir sınav olarak uygulanacak 'geometri', genel ve meslek liselerinin 9. sınıfına zorunlu ders olarak konuldu. Geometri dersi için liselerde ortak uygulanan 'tanıtım ve yönlendirme' dersi kaldırıldı.

Ama ne kadar artmış oldu o da tartışılır... Çünkü getirilen mecburi ders sayısı fazla değil... Daha çok seçmeli dersler....
 
Öğretmenleri nasıl ayarlayacaklar.
Bir sınıfta 3-5 kişi bu dersleri seçti veya hiçkimse seçmedi, nasıl olacak?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,361
Mesajlar
925,768
Kullanıcılar
451,848
Son üye
slhtnozkk1

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst