Merkezi uydu santralinden gelen tek kabloyla 2 tv calistirma

ALPX

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
178
Puanları
1
Yaş
35
Bu mümkünmü tek kabloyla 2 tv calisirmi splinter koysam ise yararmi
 
Spliter kullandiginizda,

Iki uydu alicisi ayni anda calismayacak ise olur. Diger turlu iki uydu alicisi ayni polaritede yayin izlemez ise yani bir yayin dikey polaritede digeri yatay polaritede geldigi anda yayinin biri gidecektir.
 
Spliter kullandiginizda,

Iki uydu alicisi ayni anda calismayacak ise olur. Diger turlu iki uydu alicisi ayni polaritede yayin izlemez ise yani bir yayin dikey polaritede digeri yatay polaritede geldigi anda yayinin biri gidecektir.

Serkan Bey, oturduğumuz evin her odasında uydu ve karasal tv anten çıkışı mevcut. (Sigorta kutusunun yanında bir tanede anten kutusu var ama bu kutuyu sökmediğim için içinde splitter var mı bilmiyorum.) Uydu yayınlarını kullandığımızda TV' yi yalnızca bir odada kullanabiliriz değil mi? Yani ikinci bir televizyon alırsak ikisini aynı anda açamayacağız? Şuan sadece salonda TV olduğundan söylediğiniz şeyi deneme imkanım olmadı, ama mutfağa da TV alırsak nasıl ikisinide aynı anda kullanabiliriz?

Saygılar....
 
Santral de boş yer varsa 1 adet daha anten kablosu cekmeniz gerekir.. başka türlü olmaz.
 
Serkan Bey, oturduğumuz evin her odasında uydu ve karasal tv anten çıkışı mevcut. (Sigorta kutusunun yanında bir tanede anten kutusu var ama bu kutuyu sökmediğim için içinde splitter var mı bilmiyorum.) Uydu yayınlarını kullandığımızda TV' yi yalnızca bir odada kullanabiliriz değil mi? Yani ikinci bir televizyon alırsak ikisini aynı anda açamayacağız? Şuan sadece salonda TV olduğundan söylediğiniz şeyi deneme imkanım olmadı, ama mutfağa da TV alırsak nasıl ikisini de aynı anda kullanabiliriz?

Saygılar....

Açıkçası şunu söyleyeyim bir apartman tesisatı yapılırken ve uydu kabloları çekilirken genelde müteahhit kaliteye önem veriyorsa dairelere iki kablo çekiyor. Eğer maliyetten kaçıyorsa daireye tek kablo çektirip içeride spliter ile bölüyor.

Bu neyi doğuruyor?

1- Tek kablo geliyor ise iki uydu cihazı aynı anda çalışmasında sıkıntı çıkartıyor. Ama şu var aile aynı anda örnek veriyorum salonda toplu halde tv izler sonrasında tv kapatılıp yatak odasına geçer ve orda devam eder mantığı var ise sistem çalışır ama sorun iki tv aynı anda izlemek isterse o zaman sıkıntı çıkartır.

2- İki kablo geliyor ise sorun yok her iki televizyonda ayrı ayrı diledikleri gibi yayın izleyebilir.

Bu noktada anten kutusunu açıp içerisinde yukarıdaki santralden kaç kablo geldiğine bakarak netleştirebilir siniz.
 
Teşekkür ediyorum
 
Türkiyede sadece Digitürk ,tek polarizasyon ile Eutelsat W3A (7 derece doğu) üzerinden yayın yapıyor.Tek kablo üzerinden istediğiniz kadar Digitürk receiveri bağlayabiliyorsunuz.
 
Multısıvıce in çıkışından bir tane daha multısıvıc baglanabilirmi
 
Swıc daire ye kadar gelen 1 adet kablo var ben dairenin içerisinde çıkış sayısı 2 3 olan bir switch ile çogaltabilirmiyim ortalama fiyatları nelerdir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst